Το νέο  μυθιστόρημα  του Ελληνοιταλού συγγραφέα Costantino Salis «Ίδρυμα Αγίων» θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις ΌΣΤΡΙΑ με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη τη Δευτέρα 30 Μαίου   στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) στις 19.30.

Το βιβλίο, "Ίδρυμα Αγίων", θα προλογίσει ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων της UNESCO ( WFCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και ο συγγραφέας του βιβλίου Costantino Salis. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν  η Μπάγια Αντωνοπούλου, Παρουσιάστρια του ANT1 και η ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Cosmina Furchi Gliatas. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες με σειρά εμφανίσεως : Κωνσταντίνος Καριώτης, Βαρύτονος - στο πιάνο ο Φρίξος - Διονύσιος Μόρτζος, η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου,  Βάλια Τσιργιώτη - στο πιάνο ο Σπύρος Παγιάτης, Κωνσταντίνα Πουτκάρη - στο πιάνο ο Προκόπης Κωττάκης και οΝεκτάριος Σφυράκης με συνοδεία μουσικών.

Ο ηθοποιός Μιχαήλ Γιαννικάκης θα ερμηνεύσει ένα μονόλογο - απόσπασμα από το θεατρικό έργο " Ίδρυμα Αγίων " που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα ανέβει προσεχώς σε κεντρική Θεατρική Σκηνή της Αθήνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, COMITES GRECIA ( Ένωση Ιταλών Εξωτερικού ) και του Σ.Ε.Π.Ι ( Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας ).

Παράλληλα θα γίνει  ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 100 ζωγράφων - μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης ( Το Εργαστήρι ).

 
Top