Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ανακάλυψε τον γιατρό που ανανέωσε το 2014 δίπλωμα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, του 77χρονου χειριστή που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα. 

Όπως αποκαλύφθηκε, ο πνευμονολόγος με ιατρείο στους Αμπελόκηπους κάνει αυτή την «δουλειά» εξ αποστάσεως με μόλις… 10 ευρώ.

 «Δεν θυμάμαι να του έχω δώσει εγώ άδεια» υποστήριξε ο γιατρός. Πρόσθεσε πως «αν είχε τεράστια προβλήματα δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει χαρτί», ότι μπορεί να του το έδωσε η …γραμματέας του και πως ο 77χρονος «μπορεί να πλαστογράφησε την υπογραφή μου και τη σφραγίδα μου…».

Ωστόσο, ο ίδιος γιατρός σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία, έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να ανανεώσει διπλώματα υπερηλίκων, εξ… αποστάσεως με αμοιβή μόλις 10 ευρώ.

Ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου, στην απολογία του υποστήριξε ότι πάσχει από: «Σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια», ότι λαμβάνει «χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό, κατά τις ώρες ύπνου από τριετίας» και πως «η καθημερινή χρήση των παραπάνω είναι απαραίτητη» για την επιβίωσή του.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις, η περιφεριάρχης Ρένα Δούρου προχώρησε στην αφαίρεση του διπλώματός του 77χρονου, αλλά και στην καταγγελία της σύμβασης του γιατρού που έκανε την εξ' αποστάσεως ανανέωση.

Αναλυτικά η δήλωση της Ρένας Δούρου:

Η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από τα δημοσιεύματα εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και ρεπορτάζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ’ αποστάσεως» καθώς και την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο Θρασύβουλος-Κωνσταντίνος Λυκουρέζος του Παναγιώτη, ο οποίος ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας, προχώρησε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.

Πρώτον, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, πνευμονολόγο –φυματιολόγο, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, αλλά αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Δεύτερον, προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης την οποία ο Θ. Λυκουρέζος είχε λάβει το Μάρτιο του 2014, και

Τρίτον, τον παρέπεμψε σε ιατρική επανεξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή.

 

 
Top