Με θέμα τις τηλεοπτικές άδειες και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η κατάθεση των εγγυητικών επιστολών ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης  κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας σχετικά με την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής του Χρ. Καλογρίτσα και ζητά να μάθει, ποιος ήταν ο εκ των άνωθεν εντολέας για να μείνει ανοιχτό το πρωτόκολλο προκειμένου να δεχθεί την εκπρόθεσμη κατά 40 λεπτά κατάθεση της εγγυητικής. 

Η ερώτηση 

«ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΥΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη χθεσινή διαδικασία κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έλαβαν χώρα παρατυπίες και απροκάλυπτη στήριξη των κυβερνώντων σε συγκεκριμένο υποψήφιο. 

Συγκεκριμένα, ενώ η ανακοίνωση της Επιτροπής του διαγωνισμού όριζε ρητά ότι η υποβολή των εγγυητικών επιστολών των υποψηφίων έληγε, όπως είθισται, στις 15:00, ο υποψήφιος με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) και γνωστός πλέον στο πανελλήνιο Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε, με την εύνοια των κυβερνώντων, την εγγυητική του επιστολή κατά παράβαση της παραπάνω ανακοίνωσης και των όρων του διαγωνισμού. 

Ειδικότερα, ο Χρήστος Καλογρίτσας προσήλθε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στις 15:40, σαράντα ολόκληρα λεπτά μετά τη λήξη της άνω προθεσμίας και, μετά από άνωθεν εντολή, που δόθηκε στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κρατήθηκε το πρωτόκολλο ανοιχτό, παρά τη λήξη του χρόνου, και τελικώς κατατέθηκε η εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:

- Ποιος κυβερνητικός παράγοντας παρενέβη και έδωσε εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που παραλαμβάνει τις εγγυητικές επιστολές για τις άδειες των τηλεοπτικών αδειών να κρατήσει το πρωτόκολλο ανοικτό, πέραν της καθορισμένης προθεσμίας, και να παραλάβει, την κατά σαράντα λεπτά εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα;

- Θα γίνει, τελικά, δεκτή η υποψηφιότητα του στο διαγωνισμό, τη στιγμή που δεν πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και εάν ναι, με ποια αιτιολογία;
 
Top