Τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο οποίος δήλωσε ότι: «ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο».

Ο Πατριάρχης Ιωάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη στη Συρία, όπου βρίσκονται, κατά την έκφραση του «και οι μικροί και οι μεγάλοι του κόσμου».

Τα δεινά του πολέμου, πρόσθεσε, τα υφίστανται όλοι οι Σύροι -μουσουλμάνοι και χριστιανοί- τονίζοντας ότι παρά τις δύσκολες μέρες οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας λειτούργησε σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Στέγης και επισκέφθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο κατασκήνωση, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά προερχόμενα από τις τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει. "Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγεται μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

 
Top