Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η ανατριχιαστική δολοφονία της...


 Χάντε Κάντερ, μιας 22χρονης transgender που βιάστηκε και πυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία ζητούν απονομή δικαιοσύνης και δράσεις που θα δώσουν τέλος στα εγκλήματα μίσους ενάντια στους LGBT της χώρας.
Φίλοι της Κάντερ, η οποία εργαζόταν ως ιερόδουλη, δήλωσαν σε τοπικά ΜΜΕ ότι πριν βρεθεί νεκρή, την είχαν δει να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο ενός πελάτη. Το σώμα της βρέθηκε απανθρακωμένο και ακρωτηριασμένο στη γειτονιά Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης στις 12 Αυγούστου.
Μετά τη δολοφονία της Κάντερ, LGBT ακτιβιστές, αλλά και εκατοντάδες πολίτες, μιλούν με οργή για τη στυγερή δολοφονία και παράλληλα αποτίουν φόρο τιμής στην 22χρονη μέσω μηνυμάτων στο Twitter.
Το όνομά της έγινε trending θέμα αφότου χιλιάδες μηνύματα που χρησιμοποιούσαν το #HandeKadereSesVer - που σημαίνει «Δώστε φωνή στη Hande Kader» - εξέφραζαν τη θλίψη τους στα socialmedia.
H Κάντερ ήταν γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων των LGBT και συμμετείχε σε αρκετές διαμαρτυρίες. Ήταν επίσης στην πρώτη γραμμή του GayPride της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2015, όπου και φωτογραφήθηκε να συνοδεύεται από αστυνομικούς, μετά τη βίαιη απώθηση με κανόνια νερού και σφαίρες καουτσούκ η οποία τελικά διέλυσε την παρέλαση.
Αν και η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, οι ακτιβιστές λένε ότι οι διακρίσεις κατά των LGBT είναι ακόμα μεγάλες. Η δολοφονία της Κάντερ έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά από μια ακόμη φρικτή δολοφονία που αποκαλύφθηκε στην Κωνσταντινούπολη: ogay Σύρος πρόσφυγας MuhammadWisamSankari, βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε μια περιοχή αρκετά μίλια μακριά από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε και το σώμα της Κάντερ.
Οι τοπικές οργανώσεις LGBT διοργάνωσαν μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στην οποία ζήτησαν επιτακτικά προστασία για τα δικαιώματα των transgender ατόμων στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, το δίκτυο LGBTI+ της Κωνσταντινούπολης και η επιτροπή του PrideWeek ζητούν με δημόσια δήλωση δικαιοσύνη για την Κάντερ και απαιτούν να βρεθεί ο ένοχος. Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να παραστούν σε μια πορεία που διοργανώνεται την Κυριακή το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη προτρέποντας τους ανθρώπους να υψώσουν τη φωνή τους κατά των εγκλημάτων μίσους ενάντια στους LGBT .

 
Top