Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους εξετάζει η ΔΕΗ το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, προκειμένου να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ηλεκτρισμού, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Ημερησία.

Κανονικά το πρόγραμμα διακανονισμού των οφειλών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και από τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, προκύπτει ότι κατά τη διάρκειά του ρυθμίστηκαν χρέη της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη ΔΕΗ πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αποφασιστεί το μοντέλο των διακανονισμών που θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του μήνα. Κεντρικός στόχος παραμένει τόσο η ανάσχεση του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσο και η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων από τα οφειλόμενα, λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ.

Η συνέχεια εδώ: Ενημερωθείτε: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η πρόταση όσοι ενταχθούν σε πρόγραμμα μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, να πρέπει να προκαταβάλουν το 5% της οφειλής και το υπόλοιπο να το αποπληρώσουν σε 18 ως 36 δόσεις, με βασικό κριτήριο το ύψος της δόσης να μην ξεπερνά το 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού.

Το πρόγραμμα που ισχύει σήμερα ξεκίνησε την 1η Απριλίου με προθεσμία λήξης το τέλος Ιουλίου, οπότε και παρατάθηκε για ακόμα δύο μήνες ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αν δεν ανανεωθεί, τότε από 1ης Οκτωβρίου θα επανέλθει το παλαιό μοντέλο με την προκαταβολή του 30% του χρέους και την εξόφληση του υπολοίπου σε 8 δόσεις.
 tilegrafima.gr
 
Top