Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη ενός ενόπλου που σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αστυνομικών Αρχών, τα θύματα είναι πέντε, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μαρκ Φράνσις, είπε ότι ο ύποπτος είναι "ένας ισπανόφωνος που φορούσε γκρι ρούχα".

Ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα στο εμπορικό κέντρο Cascade Mall στην πόλη Μπέρλινγκτον που απέχει 110 χιλιόμετρα βορείως του Σιάτλ. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και προχώρησε στην εκκένωση του εμπορικού κέντρου, αποκλείοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση σε αυτό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός προς έναν αυτοκινητόδρομο, κοντά στο εμπορικό κέντρο. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό KOMO News ότι ο ένοπλος μπήκε στο κατάστημα και άνοιξε αμέσως πυρ.

«Άκουσα έναν πυροβολισμό (...) μετά τρεις άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας “όπλο” και κατόπιν ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί», αφηγήθηκε ο Αρμάντο Πατίνο, υπάλληλος σε ένα κατάστημα ένδυσης. «Επέστρεψα στο μαγαζί. Κάποιοι άνθρωποι δεν ήξεραν που να πάνε, τους έβαλα κι αυτούς στο κατάστημα», πρόσθεσε.

Για αρκετές ώρες, 11 ομάδες αστυνομικών και δύο ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ερευνούσαν το κτίριο που καταλαμβάνει επιφάνεια 40.320 τετραγωνικών μέτρων. Το εμπορικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό σήμερα.

 
Top