Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στο Πέραμα ζήτησε από το δικαστήριο ο Αιγύπτιος  ψαράς  Εμπάρακ Αμπουζίντ καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 
 
"Δεν ζήτησα παρά μόνο το δίκαιο από το δικαστήριο . Ότι αποφασίσει... " είπε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
 
"Θέλετε χρήματα;" ρώτησε συνήγορος υπεράσπισης για να τον ακούσει να του απαντά "Ζητάω μόνο το δίκιο...".
" Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ..." απάντησε ο μάρτυρας στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το εάν επιχείρησαν να του δώσουν χρήματα μετά την επίθεση προκειμενου να μην προχωρήσει η υπόθεση. "Είπαν , στον Άχμετ ,να τα βρούμε και δεν είπαν συγκεκριμένα για χρήματα" επανέλαβε  ο μάρτυρας αναφερόμενος σε περιστατικό που ,όπως κατέθεσε, συνέβη ενώ νοσηλευόταν μετά την επίθεση. 
Πρόεδρος : Αν ζητούσαν συγγνώμη θα τα βρίσκατε; Για χρήματα μιλήσατε ή όχι; 
Μάρτυρας :Δεν μου είπε , ο Άχμετ, τι ακριβώς έγινε . Όταν θα έρθει μπορεί να τον ρωτήσετε... Ζητάω το δίκιο μου από το δικαστήριο. 
 
Ο μάρτυρας αναφερόμενος στην επίθεση επανέλαβε πως " αν πίστευαν οτι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει..." προσθέτοντας πως σκοπός τους ήταν  
"να σκοτώσουν ανθρώπους . Αφού χτύπησαν εμένα προσπάθησαν να συνεχίσουν κάτω...". Μιλώντας δε για επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Ελλάδα εξέφρασε την πεποίθηση πως γίνονται από τη Χρυσή Αυγή. 
 
Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον  μάρτυρα γιατί  μετά την επίθεση που δέχτηκε και ενώ ήταν , όπως λέει , σε άθλια, οικονομική κατάσταση έκανε άλλα δυο παιδιά. "Το θράσος των δολοφόνων..." φώναξε η πολιτική αγωγή.
"Το θράσος το δικό σου..." απάντησε  η υπεράσπιση και το δικαστήριο διέκοψε για να πέσουν οι τόνοι. 
 
Το αίτημα και η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των κατηγορουμένων 
 
Αίτημα για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατηγορουμένων και από άλλες υποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν, οι μάρτυρες , στην διαδικασία αναγνώρισης όσων φέρονται να εμπλέκονται  στην υπόθεση της  άγριας επίθεσης σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα , υπέβαλε η υπεράσπιση.  
" Πρέπει να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων" τόνισε συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση τονίζοντας απευθυνόμενη στο δικαστήριο "Να καλέσει το δικαστήριο σας και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ή άσχετα πρόσωπα που θα αναμιχθούν με τους συγκεκριμένους. Αυτό θα συμβάλει στη διακρίβωση της αλήθειας. 
 
Αν καθίσουν στο εδώλιο μόνοι τους είναι βέβαιο πως θα πουν ότι τους αναγνωρίζουν". Μάλιστα, η συνήγορος άφησε αιχμές και για παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης καθώς, όπως είπε, οι αναγνωρίσεις προσώπων έγιναν μετά τις απολογίες. 
Η εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με το αίτημα της υπεράσπισης προτείνοντας , μάλιστα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία να κληθούν συνολικά 27 κατηγορούμενοι , από τις υποθέσεις της δολοφονίας Φύσσα και του ΠΑΜΕ  . 
Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή είπε πως δεν έχει αντίρρηση να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης υπογραμμίζοντας , ωστόσο , πως δεν υπάρχει πρόθεση να "υφαρπάξει την αναγνώριση κάποιου που δεν ειναι ένοχος " . 
 
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εδώλιο σήμερα κάθισε  ένας μόνο κατηγορούμενος από τους συνολικά  68  στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πάντως , στη  συγκεκριμένη υπόθεση είναι κατηγορούμενοι οι Αναστάσιος Πανταζής ,κατά την δικογραφία πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο. 
 
 
Top