Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν σήμερα τη Σχολή Εξοπλισμού του Χαλεπίου και προωθούνται στα νότια της πόλης, με στόχο να περικυκλώσουν ξανά τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Ο συριακός στρατός, "υποστηριζόμενος από τις συμμαχικές δυνάμεις" ελέγχει πλήρως τη Σχολή Εξοπλισμού και "διευρύνει έτσι τους τομείς που έχει υπό τον έλεγχό του στη ζώνη των στρατιωτικών ακαδημιών" μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος είχαν ήδη καταλάβει τη Σχολή Αεροπορίας και "ένοπλοι άνδρες πολιορκούνται στη Σχολή του Πυροβολικού" είπε ένας αξιωματικός του στρατού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αν καταφέρει να καταλάβει και τη Σχολή του Πυροβολικού, ο στρατός θα μπορεί στη συνέχεια "να καταλάβει σχετικά εύκολα τη Ραμούσα, ένα προάστιο στα νότια του Χαλεπίου, και να πολιορκήσει και πάλι τις συνοικίες των ανταρτών", σχολίασε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις 6 Αυγούστου οι αντάρτες, με τη βοήθεια του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, που αποκήρυξε στο μεταξύ την Αλ Κάιντα) εκδίωξαν τις δυνάμεις του καθεστώτος από τα νότια του Χαλεπιού και έσπασαν την πολιορκία των συνοικιών τους.

 
Top