Η έναρξη της σχολικής χρονιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει γίνει, πριν από πολλές ημέρες, προκειμένου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της Περιφέρειας Αττικής να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τα κατά το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο, δρομολογήθηκαν εγκαίρως οι σχετικές διαδικασίες και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αρχίσουν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών και μαθητριών από και προς τα σχολεία. 
Το σύνολο των δρομολογίων στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά είναι 58 και εξυπηρετούν 1069 μαθητές επί συνόλου 1.112, δηλαδή καλύφθηκαν στον υψηλότερο δυνατόν βαθμό (>96%) οι ανάγκες των σχολείων για μεταφορά μαθητών. Τις επόμενες ημέρες στοχεύουμε να έχει καλυφθεί το 100% των αναγκών.
Είναι αξιοσημείωτο, δε, ότι την τελευταία διετία καταφέραμε όχι μόνο να ξεκινάνε τα δρομολόγια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς τις πολύμηνες καθυστερήσεις προηγούμενων περιόδων, αλλά και να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των εξυπηρετούμενων μαθητών, οι οποίοι από μόλις 649 το σχολικό έτος 2013- 2014 ανήλθαν σε 1045 το σχολικό έτος 2015- 2016 (αύξηση 61%) και σε 1.069 το σχολικό έτος 2016- 17 (αύξηση 64,7%).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης παραβρέθηκε στην τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά στη Ράλλειο Σχολή, η οποία, μετά από πολλά χρόνια, στεγάζεται πλέον σε ένα σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά στη σύντομη ομιλία του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στη Ράλλειο, τόνισε ότι η παρουσία του δεν είναι στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, αλλά σηματοδοτεί μια ουσιαστική σχέση συμπαράστασης, αρωγής και ενδιαφέροντος για τη σύγχρονη, δημόσια εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα προάγει την προσωπικότητα των μαθητών και θα εκπαιδεύει υπεύθυνους πολίτες.

 
Top