Με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, τα ξημερώματα της Παρασκευής έλαβε τέλος η αγωνία των τεσσάρων διεκδικητών που βγήκαν από τη μαραθώνια διαδικασία ως υπερθεματιστές κάθε μίας από τις τέσσερις άδειες που δημοπρατήθηκαν. Παράλληλα όμως κορυφώνεται η αγωνία για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που σήμερα είναι σε λειτουργία και στους οποίους απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Το τέλος της διαδικασίας αδειοδότησης σηματοδοτεί τοπίο μεγάλης αβεβαιότητας για εκείνους που μένουν εκτός και εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν τις πρώτες ώρες της Παρασκευής οριστικοποιηθούν, αυτό σημαίνει πολύ δύσκολη επόμενη μέρα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Μέγκα, Σταρ, Alpha και Epsilon που ουσιαστικά χάνουν το δικαίωμα εκπομπής και οι εργαζόμενοί τους.

Ένα πιθανό δείγμα του τι θα ακολουθήσει από την πλευρά αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος του STAR στη δημοπρασία, Κάρολος Αλκαλάι, ο οποίος κατά την έξοδό του από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης τόνισε πως «η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη λίγο πριν ξεκινήσει η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, «τα κανάλια τα οποία δεν θα εξασφαλίσουν άδεια μετά από μία μεταβατική περίοδο μάξιμουμ 90 ημερών θα σταματήσουν να εκπέμπουν».

Αυτό σημαίνει πως με την παρέλευση του διαστήματος αυτού κι εφόσον γίνει οριστικοποίηση των υπερθεματιστών των αδειών, τότε μέσα σε 90 μέρες το σήμα των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA και η λειτουργία τους να τερματιστεί.

 
Top