Κομψές καλοντυμένες κυρίες με τα ποδήλατά τους θα πλημμυρίσουν σήμερα το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας. Φορώντας φούστα και τακούνια θα κάνουν μια απογευματινή βόλτα 5 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του Athens Skirt Ride. «Έχουμε ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για τις ποδηλάτισσες της πόλης» δηλώνει ο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του 7ου Athens Bike Festival, Σπύρος Παπαγεωργίου.

Όπως διευκρινίζει, «υπάρχει αυστηρός κανονισμός για τις κοπέλες που συμμετέχουν να είναι καλοντυμένες, διότι αυτό που θέλουμε να δείξουμε ότι το ποδήλατο μπορεί να αποτελεί μέσο μετακίνησης στην καθημερινότητά μας. Ότι είναι κάτι φυσικό και απλό». Μοναδική προϋπόθεση για την ποδηλατοβόλτα είναι εκτός από την κομψή εμφάνιση, η καλή διάθεση και το κέφι. «Έρχονται κυρίες όλων των ηλικιών. Έχουμε σταθερά μια φανατική κυρία 65 ετών που έρχεται πάντα καλοντυμένη, με το σκυλάκι της και πάντα με ένα χαμόγελο έτοιμη για δράση» προσθέτει ο κ. Παπαγεωργίου.

Οι ποδηλάτισσες θα ξεκινήσουν από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, θα προχωρήσουν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατόπιν στην οδό της Βασ. Αμαλίας, θα κατέβουν προς την Καραγιώργη Σερβίας κι από κει θα κατευθυνθούν στην Ερμού και θα επιστρέψουν στην Τεχνόπολη. «Επιλέξαμε αυτή τη διαδρομή γιατί οι δρόμοι δεν έχουν μεγάλη κίνηση, είναι ήπιας κυκλοφορίας, ενώ θα μας συνοδεύει η δημοτική αστυνομία» δηλώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ όμως σκέφτηκαν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου κι εκτός από την βόλτα, έστησαν κι ένα εργαστήριο στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, όπου υπάρχει ένας τεχνικός, ο οποίος θα δίνει απλές συμβουλές για πρακτικά ζητήματα. «Πώς μπορώ να αλλάξω το λάστιχο του ποδηλάτου μου; Πώς μπορώ να βάλω την αλυσίδα στην θέση της όταν βγαίνει; Έχουμε έναν τεχνικό που θα δείξει στις ποδηλάτισσες να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο που μπορεί να δυσκολέψει την πορεία τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

 
Top