Ο Τζέρι Μπράουν είναι κυβερνήτης στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και, παράλληλα, ένας θερμός ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος...


 Ο Μπράουν έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει πολλές εκστρατείες για την προστασία του περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και αυτή για την μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα.
Την Δευτέρα ο Μπράουν υπέγραψε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι χώροι υγειονομικής ταφής και οι εκμεταλλεύσεις γαλακτοπαραγωγικών προϊόντων θα πρέπει να περιορίσουν τους ρύπους που εκπέμπουν και που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Με άλλα λόγια, ο κυβερνήτης θέλει οι αγελάδες να «αερίζονται» λιγότερο, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου, ένα εκ των αερίων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές και παράγεται από το πεπτικό σύστημα των ζώων αυτών.
Ο σχετικός νόμος αναφέρει: «Αυτό το νομοσχέδιο απαιτεί το συμβούλιο της πολιτείας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροφίμων και Γεωργίας να υιοθετήσει κανόνες για την μείωση των εκπομπών μεθανίου από τις επιχειρήσεις διαχείρισης λιπασμάτων και διαχείρισης λιπασμάτων σε μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων».
Όμως, υπάρχει τρόπος να μειώσουν τα συμπαθή τετράποδα την φυσιολογική τους ανάγκη να «αερίζονται»; Η Anja Raudabaugh, διευθύνουσα σύμβουλος στην Ένωση Γαλακτοπαραγωγών των Δυτικών ΗΠΑ, δήλωσε ότι συγχαίρει για την προσπάθεια τον κυβερνήτη Μπράουν, αλλά θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι, μάλλον, ανέφικτο.


 
Top