Απρόκλητη εγκληματική επίθεση κατά εργαζομένων του καταγγέλλει ο ΔΕΔΔΗΕ. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων,  όταν ένας καταναλωτής χειροδίκησε και πυροβόλησε κατά του συνεργείου της Εταιρείας που επισκέφθηκε την ταβέρνα του, για να προβεί σε αποξήλωση του καλωδίου της κομμένης λόγω χρέους παροχής ρεύματος, μετά από  επανειλημμένες παραβιάσεις της από τον πελάτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΔΕΔΔΗΕ, ο εν λόγω καταναλωτής, αφού επιτέθηκε και χειροδίκησε κατά ενός εκ των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, δεν δίστασε να πυροβολήσει κατά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Εταιρείας, τη στιγμή μάλιστα που εντός του οχήματος βρίσκονταν δύο ακόμη μέλη του συνεργείου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας, αντέδρασαν άμεσα και οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της Εταιρείας μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Α. Λιοσίων όπου υπέβαλαν μηνύσεις κατά του δράστη. Περαιτέρω, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την Αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε στο μεταξύ διαφύγει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, μετά την παρέλευση της αυτόφωρης διαδικασίας και εφόσον ο δράστης δεν συλληφθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η δικογραφία θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω. 

Σημειώνεται ότι το συνεργείο συνοδεία επίλεκτης αστυνομικής δύναμης, μετέβη εκ νέου στην εν λόγω επιχείρηση και προέβη στην κατάργηση του καλωδίου παροχής του πελάτη από στύλο, εν μέσω έντονων φραστικών επιθέσεων από αγνώστους παρισταμένους.   

"Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τη νέα πρωτοφανή εγκληματική επίθεση κατά εργαζομένων του, υπογραμμίζει ότι η ανοχή σε οποιουδήποτε είδους φαινόμενα άσκησης βίας είναι μηδενική" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που καταλήγει:

"Η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή νέων κρουσμάτων βίας εις βάρος των συνεργείων της Εταιρείας". 

 

 
Top