Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με επιστολή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διάψευση από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τα περί δημιουργίας νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο νησί.
Στην επιστολή, ο κ. Γαληνός αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά τα μέτρα τα οποία παρουσιάστηκαν εκ μέρους σας και αφορούν την εκτόνωση της κατάστασης στη Λέσβο, θα ήθελα για ακόμα μια φορά να τονίσω ότι αυτά θα πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα, σε διευρυμένη σύσκεψη και διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού μας, αναφέροντας αναλυτικά τον κυβερνητικό σχεδιασμό σε ότι αφορά τη Λέσβο. Η διαβούλευση και η συναπόφαση των ενεργειών που αφορούν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι απαραίτητη ιδιαίτερα τη στιγμή που η τοπική κοινωνία πιέζεται ασφυκτικά κάτω από το βάρος της διαχείρισης».
Επιπλέον, τονίζει , «την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων εκτόνωσης, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την μη δυνατότητα δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας και τον περιορισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε 3.000 άτομα, αριθμός που μπορεί να φιλοξενηθεί από τα δύο υπάρχοντα κέντρα που λειτουργούν στο νησί».
Τέλος, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι «η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της σύσκεψης ανήκει σε εσάς και στα συναρμόδια Υπουργεία για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί άμεσα».
 
Top