Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας καταγράφηκαν στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμη Αφροαμερικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες από αστυνομικά πυρά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών ο άνδρας περιφερόταν με όπλο στα χέρια του σε πάρκινγκ στη λεωφόρο Old Concord, οι αστυνομικοί τον είδαν να βγαίνει από το αυτοκίνητό με το όπλο στα χέρια τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν να πετάξει το όπλο. Αυτός αντέδρασε στρέφοντας το όπλο εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας από αυτούς, επίσης Αφροαμερικανός, να τον πυροβολήσει. Υπάρχει ωστόσο και η εκδοχή μιας γυναίκας που λέει ότι ήταν συγγενής του 43χρονου σύμφωνα με την οποία ο άνδρας ήταν άοπλος και περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο διαβάζοντας ένα βιβλίο όταν τον πυροβόλησαν.

Εκατοντάδες Αφροαμερικανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα: «Σταματήστε να μας σκοτώνετε», «Υπολογίστε τη ζωή των μαύρων» και «Καμία δικαιοσύνη, καμία Ειρήνη». 
Αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά. Η νέα ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης κάνει λόγο για 12 αστυνομικούς τραυματίες. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

 
Top