Συνεργασία Νίνας Κασιμάτη με τον Αν. Υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη για 10.680 δωρεάν τετράδια στους μαθητές της Β’ Πειραιά

Τελικά με την συνεργασία του Χρ Βερναδάκη αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και της Νίνας Κασιμάτη βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, θα διανεμηθούν στην Β Πειραιά δέκα χιλιάδες εξακόσια ογδόντα (10.680) τετράδια των 50 φύλλων διαφόρων γραμμογραφήσεων, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των μαθητών δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής στην Β Πειραιά –μια περιοχή που η κρίση έχει χτυπήσει ιδιαίτερα, αφού η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα με σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών.

Από τα τετράδια αυτά θα διατεθούν 4.410 στα δημοτικά σχολεία του Περάματος, 3.252 στη Δραπετσώνα, 3012 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ θα μοιραστούν αναλογικά και τετράδια σε φυλακισμένους σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.


Τα τετράδια έχουν τυπωθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο και για την παραγωγή αξιοποιήθηκε το χαρτί που είχε περισσέψει ως υπόλοιπο εργασιών και παρέμενε στις αποθήκες του, καθώς και η τεχνολογική υποδομή του για τις εκτυπωτικές ανάγκες. Τα εξώφυλλα των τετραδίων κοσμούνται με εικαστικά έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών όσο και υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Βερναρδάκης, σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι στόχος του υπουργείου και του Εθνικού Τυπογραφείου, είναι ανάλογες κινήσεις κοινωνικού σκοπού να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος ωφελουμένων...
 
Top