Ο συνδυασμός καφέ παπουτσιών με κοστούμι προδίδει έλλειψη γούστου που μπορεί να κλείσει τις πόρτες του Σίτι του Λονδίνου σε όσους προσβλέπουν σε μια δουλειά στον χρηματοοικονομικό τομέα, αναφέρεται σε έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι ορισμένοι μάνατζερ συνεχίζουν να κρίνουν τους υποψηφίους περισσότερο από το γεγονός ότι φορούν καφέ παπούτσια με κοστούμι, παρά από το ταλέντο τους ή τις δυνατότητές τους", αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής για την κοινωνική κινητικότητα Άλαν Μίλμπερν.

Έτσι ένας υποψήφιος άκουσε να του λένε πως "είστε λαμπρός, αλλά όχι του τύπου μας (...) η γραβάτα σας ... κάπως υπερβολικά φανταχτερή", επισημαίνεται στην έκθεση της επιτροπής.

Οι τράπεζες επενδύσεων "δεν προσλαμβάνουν νέους που προέρχονται από μη προνομιούχα περιβάλλοντα επειδή στρατολογούν από ένα μικρό ελιτίστικο περιβάλλον" προερχόμενο από 6 ή 7 πανεπιστήμια με κύρος και "προσλαμβάνουν ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται την ίδια κουλτούρα", υπογραμμίζεται στη μελέτη.

Ο τρόπος ομιλίας, η προφορά, η ενδυμασία και η συμπεριφορά μετρούν επίσης όσο οι γνώσεις και οι ικανότητες, αναφέρεται στην έκθεση. Έτσι, για τις θέσεις εργασίας που φέρνουν τον εργαζόμενο σε επαφή με πελάτες, οι υποψήφιοι "των οποίων η εκπαίδευση και η ζωή δείχνουν πως αγνοούν τους ενδυματολογικούς κανόνες" βρίσκονται πιθανόν σε μειονεκτική θέση, σύμφωνα με την επιτροπή.

Η έκθεση καλεί τους τραπεζίτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να διευρύνουν την κοινωνική παλέτα στις προσλήψεις που κάνουν.

 

 
Top