Το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την Twitter Inc εξετάζει η Walt Disney Co., η οποία συνεργάζεται με έναν οικονομικό σύμβουλο για να αξιολογήσει το επιχειρηματικό σχέδιο, σύμφωνα με πηγές με γνώση των συνομιλιών...Όπως μεταδίδει το MarketWatch, σύμφωνα με τον αναλυτή James Cakmak, η Disney είναι ο πιο πιθανός αγοραστής του Twitter, ενώ ακολουθεί η Microsoft.

Η Microsoft θα χρησιμοποιούσε το Twitter για να συμπληρώσει τη λειτουργία του Cortana, ωστόσο υστερεί σε κεφάλαια, καθώς πρόσφατα έλαβε χώρα η εξαγορά του LinkedIn.

Η Disney, που κατέχει το ABC και το ESPN, θα μπορούσε έτσι να αποκτήσει ένα νέο online εργαλείο για ψυχαγωγία, αθλητισμό και επικαιρότητα.

Σημειώνεται ότι ο Jack Dorsey, διευθύνων σύμβουλος του Twitter, συμμετέχει επίσης και στο διοικητικό συμβούλιο της Disney.

Σύμφωνα με τον J. Cakmak, “η Disney πρέπει να σκεφτεί τι θέση θέλει να έχει σ' έναν ασύρματο κόσμο. Αυτή τη στιγμή επενδύει στην τεχνολογία για την διανομή και ακριβώς αυτή η αγορά θα της παρείχε την πλατφόρμα ώστε να απευθυνθεί σε κοινά παγκοσμίως”.
 
Top