Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας στον «μαϊμού» γιατρό Γιάννη Καστάνη, που επί 13 ολόκληρα χρόνια διατελούσε γιατρός και διευθυντής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, έχοντας πλαστό πτυχίο.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, το δικαστήριο επέβαλε ισόβια και στον συνεργάτη του, Βασίλη Κανάκη, ο οποίος βρίσκεται στη Τζαμάικα (!) και εκπροσώπήθηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του. Πρόκειται για στενό συνεργάτη του Γιάννη Καστάνη που παρουσιαζόταν ως ακτινολόγος ενώ ήταν παρά μόνο ένας φωτογράφος. 

Ο "γιατρός με τη Φεράρι" υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό και ότι έκανε κανονικά το αγροτικό του, όπως όλοι οι γιατροί. Είπε ότι έδωσε κανονικά εξετάσεις και ότι πέρασε με υψηλό βαθμό στην Αθήνα. 

Το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε ισόβια, βασίστηκε στην απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου. Κι αυτό γιατί, όλα αυτά τα χρόνια -13 χρόνια- που ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο της Σκύρου, πήρε 667.000 ευρώ! Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, καταδικάστηκε για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Ο Γιάννης Καστάνης είχε συλληφθεί στην Αμερική και στις 15 Φεβρουαρίου 2016 μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας. Λίγες μέρες μετά προφυλακίστηκε. 

"Ήταν μια αυστηρή αλλά δίκαιη απόφαση. Την αποδεχόμαστε. Βεβαίως οι βλάβες κατά του δημοσίου πρέπει να τιμωρούνται και βεβαίως γιαυτό υπάρχουν και οι εφέσεις για να τα χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι. Αυτό θα κάνουμε, αποχωρούμε ικανοποιημένοι από την διαδικασία και στο εφετείο θα τα ξαναπούμε" δήλωσε ο δικηγόρος του, Πέτρος Μαντούβαλος. 

 
Top