Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι το σενάριο αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι.
Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι τα έσοδα κινούνται εντός των στόχων που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών και σημείωσε ότι μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί ο τουριστικός Αύγουστος. Ακόμη, τόνισε ότι στη ΔΕΗ έχει ρυθμιστεί 1 δισ. από οφειλές, που εξυπηρετείται το 90%, ενώ δεν απέκλεισε μετά το τέλος της ρύθμισης στα τέλη του μήνα να εξεταστεί η δυνατότητα αναζήτησης διευκόλυνσης αφού προηγουμένως γίνει «ακτινογραφία» όλων των οφειλών.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προτείνει το 17% της ΔΕΗ, να περάσει στο Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σημείωσε ότι ο εκάστοτε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΔΕΣΦΑ, σημείωσε ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε το επιπλέον 17%, από το 49% που θα μπορούσε να πάρει η Socar μετά από την απόφαση της Επιτροπής, να πωληθεί σε εταιρεία που δεν είναι παραγωγός. Πάντως, σημείωσε ότι το τίμημα των 400 εκατ. ήταν χαμηλό, αφού η αποτίμηση της ΔΕΣΦΑ ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.
Για το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα είπε ότι όσοι έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες μπορούν να υπαχθούν εάν τους συμφέρει στη νέα ρύθμιση. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζονται αυθαίρετα μετά το 2011 και τόνισε πως όσοι έχουν τέτοια αυθαίρετα θα αποδειχθεί ότι θα τους συμφέρει να τα κατεδαφίσουν οι ίδιοι, παρά να τα διατηρήσουν.
Τέλος, για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν ακόμη και όσοι είχαν κάνει χρήση παλαιότερων ρυθμίσεων, ενώ έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι τα κτίσματα μετά το 2011 δεν αναγνωρίζονται ως αυθαίρετα.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
 
Top