Νέο σοκαριστικό βίντεο έφερε στην δημοσιότητα η Daily Mail με πρωταγωνιστή ένα μικρό ξανθό αγοράκι που γίνεται εκτελεστή του ισλαμικού κράτους. Στο συγκεκριμένο βίντεο που αυτή την στιγμή δεν είναι σε λειτουργία ένα μικρό αγόρι να εκτελεί εν ψυχρώ έναν αιχμάλωτο των τζιχαντιστών στο Ιράκ στη Μοσούλη του Ιράκ...Το αγόρι είναι ντυμένο με στολή παραλλαγής και αρχικά απειλεί κρατώντας στα χέρια του ένα πιστόλι.

Στα επόμενα πλάνα φαίνεται να βρίσκεται πίσω από έναν άνδρα ντυμένο με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των αιχμαλώτων του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος έχει δεμένα τα μάτια του.

Κάποια στιγμή το αγόρι βγάζει από μια θήκη που έχει στον ώμο του το πιστόλι και το δίνει στον ενήλικα τζιχαντιστή που βρίσκεται στην πλάτη του και στην συνέχεια εκτελούν μαζί τον αιχμάλωτο τους.

Τα παιδιά μετατρέπονται σε δολοφόνους

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ανήλικος εκτελεστής, κατευθυνόμενος από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, σκορπά τον τρόμο. Μάλιστα πολλές φορές τα παιδιά χρησιμοποιούνται για βομβιστικές επιθέσεις.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Παιδιών του ΟΗΕ, Ρενάτε Βίντερ, τονίζει ότι τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο κι άλλες ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως οι Ταλιμπάν ή η Μπόκο Χαράμ, επιδίδονται σε απαγωγές παιδιών για να τα χρησιμοποιήσουν ως μικρούς βομβιστές αυτοκτονίας ή να τα μετατρέψουν -κυρίως τα κορίτσια- σε σκλάβους και να τα ωθήσουν στην πορνεία.

Η στρατολόγησή τους

Όπως αναφέρει σε παλιότερο κείμενό του ο Business Insider οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν ένα ξεχωριστό στόχο μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών στρατιωτών. Ο ISIS έχει ως στόχο να μεγαλώσει την επόμενη γενιά τρομοκρατών ακόμα κι αν η οργάνωση αυτή χαθεί στο μέλλον.

«Ο ISIS μεθοδικά κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά για να εξασφαλίσει πως ακόμα κι αν χάσει τον έλεγχο των περιοχών που ελέγχει, θα εξακολουθεί να έχει πιστά μέλη στις περιοχές αυτές οι οποίο θα διατηρήσουν την ιδεολογία τους ζωντανή στις περιοχές αυτές» αναφέρεται στο κείμενο.

«Μέσα στο σύστημα του ISIS ο σκοπός των παιδιών είναι – όσα επιζήσουν- στο μέλλον να ενταχθούν στην κοινωνία ώστε να μεταδώσουν τις ιδέες του ISIS από τη θέση που θα έχουν σε αυτή» υποστηρίζει η αναλύτρια της προπαγάνδας του ISIS Νικίτα Μάλικ.

«Ορισμένα από τα παιδιά στρατιώτες του ISIS πηγαίνουν σε στρατόπεδα να εκπαιδευτούν, άλλα στέλνονται σε σχολεία. Μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν όπλα και τους χορηγούνται κάθε λογής φάρμακα για να τα κάνουν πιο ανθεκτικά σε ότι ο ISIS θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Μαθαίνουν να τραγουδούν και να καλούν άλλους ανθρώπους στο τζιχάντ» τονίζει η αναλύτρια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει δικά του βιβλία ώστε να μεταδώσει τις εξτρεμιστικές απόψεις του στα παιδιά που έχει στρατολογήσει, ενώ τα βιβλία περιέχουν και κεφάλαια αναφορικά με το πώς θα πρέπει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις κυβερνήσεις ξένων.

«Η στρατολόγηση των παιδιών γίνεται σε διάφορα στάδια, ξεκινώντας από την κοινωνικοποίηση. Το Ισλαμικό Κράτος διοργανώνει εκδηλώσεις όπου προσφέρονται γλυκά στα παιδιά και τα μικρά αγόρια μπορούν να κρατήσουν τη σημαία του ISIS. Αργότερα, τους δείχνουν βίντεο γεμάτα βια. Μετά ο ISIS χρησιμοποιεί τα δωρεάν σχολεία για να προωθήσει το κίνημα και εκεί μαθαίνουν την ισλαμική πίστη, αριθμητική και πρακτικά ζητήματα με βιβλία που χρησιμοποιούν εικόνες με τανκ. Προπονούνται στους αποκεφαλισμούς με ξανθές κούκλες που φορούν πορτοκαλί φόρμες. Με μια νέα εφαρμογή μαθαίνουν να τραγουδούν και να καλούν τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο τζιχάντ» υπογραμμίζεται στο κείμενο.


 
Top