Έως και τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να είναι έτοιμο το τέμενος στο Βοτανικό μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Υποδομών και αναδόχου εταιρείας.

Η σχετική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών υπογράφηκε τη Δευτέρα.  

O υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο πρόσθεσε ότι θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση. 

Όπως είπε ο κ. Αμανατίδης, «η κατασκευή του Τεμένους θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση και αυτό αποτελεί ευθύνη και μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεξαρτήτως θρησκείας και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Συντάγματος αναφορικά με τη θρησκευτική ελευθερία».

Τέλος, πρόσθεσε πως «η κατασκευή του τεμένους θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση τη διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας μας τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στους πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και διεθνή fora, στο πλαίσιο των οποίων διεξάγεται τακτικά διάλογος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών».

 
Top