Πέρα από κάθε όριο έχει καταρρεύσει το ζήτημα της ασφάλειας στην χώρα αφού όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει φεύγει και όπου θέλει πάει καθώς στο νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης έφτασαν 45 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν να περιφέρονται σε επαρχιακούς δρόμους κοντά σε βραχώδη ακτή μεταξύ των περιοχών Κοκκάλας και Αγίου Κυπριανού στην οποία είχαν αποβιβαστεί από βάρκα!

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 45 συνολικά άτομα εντοπίστηκαν από λιμενικούς και αστυνομικούς σε διάφορα σημεία των επαρχιακών οδών των οικισμών Κοκκάλας, Κότρωνα και Νυφίου του δήμου Ανατολικής Μάνης, καθώς επίσης και σε βραχώδη ακτή, μεταξύ των περιοχών Κοκκάλας και Αγίου Κυπριανού.

Σαράντα πέντε (45) συνολικά αλλοδαποί εντοπίστηκαν πρωινές ώρες χθες από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου σε συνεργασία με προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου, ενώ συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επρόκειτο να μεταφέρουν έξι από τους ανωτέρω .
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν τμηματικά σε σημεία των επαρχιακών οδών των οικισμών Κοκκάλας, Κότρωνας και Νυφίου Δήμου Ανατολικής Μάνης, καθώς επίσης και σε βραχώδη ακτή μεταξύ των περιοχών Κοκκάλας και Αγίου Κυπριανού Δήμου Ανατολικής Μάνης. Έρευνες που διενεργήθηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, είχαν αρνητικά αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης, συνελήφθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου στην επαρχιακή οδό Κοκκαλας-Κοτρωνα, ένας 46χρονος αλλοδαπός, οδηγός επιβατηγού οχήματος δημοσίας χρήσεως (ταξί), στην προσπάθειά του να μεταφέρει έξι αλλοδαπούς στην Αθήνα με το όχημα του, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση συνοδηγός του ανωτέρω ήταν ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω επιβατηγό όχημα.
 
Top