«Απόδραση» στην ανοιχτή θάλασσα πραγματοποίησαν περίπου 80.000 πέστροφες στα ανοιχτά της Δανίας, εκμεταλλευόμενες την πρόσκρουση ενός πλοίου σε ιχθυοτροφείο.
Το φορτηγό πλοίο, το οποίο ταξίδευε στη Βαλτική Θάλασσα από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ προς το Κόλντινγκ της Δανίας, προσέκρουσε στο ιχθυοτροφείο ανάμεσα στη Φιονία και τη Γιουτλάνδη την Τρίτη, σύμφωνα με την εταιρεία υδατοκαλλιεργειών Snaptun Fisk και όπως μεταδίδει το Reuters.
Με τις ιριδίζουσες πέστροφες οι οποίες διέφυγαν να ζυγίζουν από περίπου τρία κιλά, η συνολική τους αξία εκτιμάται σε 1,35 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας, Τιμ Πέτερσεν, προαναγγέλλοντας ότι θα ζητήσει αποζημίωση.
Το περίεργο περιστατικό ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στο θαλάσσιο οικοσύστημα, όπως τόνισε ο ερευνητής του πανεπιστημίου υδροτεχνικής της Δανίας, Γιον Σβένσεν.
Οι ελεύθερες πέστροφες θα μπορούσαν πιθανώς να διαταράξουν την εκκόλαψη αυγών και τις άγριες θαλάσσιες πέστροφες νεαρής ηλικίας. Οι ιριδίζουσες πέστροφες, ανεξοικείωτες με την ζωή στην ανοιχτή θάλασσα, αναμένεται να επιβιώσουν μόλις λίγους μήνες.
Οι μόνοι που πλέον «τρίβουν» τα χέρια τους από ικανοποίηση είναι οι Δανοί ψαράδες, οι οποίοι αναμένεται να ξεχυθούν στα ανοιχτά, πραγματοποιώντας το αλιευτικό ταξίδι… της ζωής τους.
 
Top