Προβληματισμός επικρατεί στην αντιτρομοκρατική για τη βόμβα που εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22:40 επί της οδού Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, στην πολυκατοικία όπου  διαμένει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη. Μάλιστα στο παζλ έρχεται να προστεθεί η πληροφορία ότι η βόμβα τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο που ανήκει σε αστυνομικό.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla στις 22:18, που προειδοποιούσε για το χτύπημα και τόνιζε πως δεν είναι φάρσα.
«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.
Ωστόσο, η αστυνομία είναι έντονα προβληματισμένη καθώς η έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα από ότι ο άγνωστος είχε πει και δεν πρόλαβε να αποκλείσει την περιοχή. Μάλιστα την ώρα της έκρηξης είκοσι λεπτά πριν τις 12, αντί 10 λεπτών αργότερα, η αστυνομία εκκένωνε ακόμη την περιοχή!
Ο άγνωστος είπε πως η βόμβα έχει τοποθετηθεί επί της οδού Ιπποκράτους 112, χωρίς να διευκρινίζει όμως αν ήταν για το βιβλιοπωλείο ή για την εισαγγελέα που μένει ακριβώς από πάνω...
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο βιβλιοπωλείο και σε τζαμαρίες πολυκατοικιών, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς.
Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη Θέμης Σοφός δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα.
Ο κ. Σοφός πρόσθεσε επίσης, ότι η εισαγγελέας Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση.
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:
(φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος)

 
Top