Η πιθανότητα να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι υπάρχει κρυμμένος θησαυρός από την εποχή της τουρκοκρατίας στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, όχι μόνο των «κυνηγών» του θησαυρού και της τοπικής κοινωνίας, αλλά μετά την απόφαση του Δήμου Τρίπολης να επιτρέψει την ανασκαφή, το θέμα φθάνει και στην Πάτρα.

Το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης το έθεσε ένας Πατρινός, ο οποίος μετά από έρευνα που έκανε κατέληξε στο συμπέρασμα πως κοντά στην πλατεία Άρεως της πόλης υπάρχει θαμμένος θησαυρός.

Το αίτημα που υπέβαλε ο Πατρινός για την ανασκαφή σε τμήμα του πάρκου της πλατείας, ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και το Grand Chalet, ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης την περασμένη Πέμπτη.

Η συναίνεση του Δήμου ήταν απαραίτητη, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, ενώ πλέον –μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα φεύγει για την Πάτρα, αφού την οριστική άδεια ανασκαφής την εκδίδει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εφόσον βρεθεί ... θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα.

Να σημειωθεί ότι εφόσον δοθεί οριστική άδεια, στην ανασκαφή το «παρών» θα δώσουν η Τράπεζα της Ελλάδας, ένας αιρετός και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου (Κότσινας και Αλεξοπούλου), η αστυνομία και η επιτροπή της αποκεντρωμένης.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

 
Top