«Με ξυλοδαρμούς και χημικά μας διδάσκει η κυβέρνηση τι σημαίνει δημοκρατία», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης -υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή η ένταση που επικράτησε χθες σε εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, αλλά και τα σημερινά επεισόδια με συνταξιούχους.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Παναγούλης σημειώνει:

Χθες το απόγευμα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την απόδοση του χώρου στο Δήμο, εκατοντάδες διαδηλωτές που έκαναν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής και πολίτες που βρίσκονταν κοντά στο Σκοπευτήριο, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στο εθνικό μνημείο του Σκοπευτηρίου που απετέλεσε τόπο θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών, διαδηλωτές και πολίτες προπηλακίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν αναίτια από δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο και απωθήθηκαν με χημικά και δακρυγόνα.

Σήμερα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε συνταξιούχους που διαδήλωσαν κατά των νέων περικοπών στις ήδη μειωμένες συντάξεις τους, στο πλαίσιο των αλλαγών που ψηφίστηκαν από τη Βουλή εκτοξεύοντας χημικά, ενώ, παράλληλα, προπηλάκισαν την ομάδα των συγκεντρωμένων συνταξιούχων. Οι συνταξιούχοι ήθελαν να βρεθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για να δώσουν στον Πρωθυπουργό το μήνυμα ότι η νέα μείωση των συντάξεων, που γίνεται κατ’ εντολή των δανειστών, οδηγεί σε περαιτέρω εξευτελισμό και στην εξαθλίωσή τους και να ζητήσουν συνάντηση μαζί του. Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Με αυτόν τον τρόπο τιμάει η κυβέρνηση τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, θυμίζοντάς τους, πως τους είχαν φερθεί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής καθώς και ηλικιωμένους συνταξιούχους, που μετά από αγώνες ετών, βρέθηκαν στο δρόμο να διεκδικούν τα προς το ζην;
Σκοπεύει η κυβέρνηση να μας εκπλήξει και με άλλα παρόμοια μαθήματα δημοκρατίας;
 
Top