Το Κέντρο Ημέρας της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ – Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.,  διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 ενημερωτική δράση ευαισθητοποιήσης για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Κοραή από τις 11.00 έως τις 13.00 έξω από το σταθμό στο μετρό Πανεπιστήμιο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας θεσπίστηκε για να θυμίζει πως δεν είμαστε άτρωτοι, για να θυμίζει πως μπορεί να συνέβαινε σε μας ή κάποιον που αγαπάμε. Για να τονίζει ότι δεν είναι ντροπή να πάσχεις από μια ψυχική διαταραχή, ότι δεν είναι ντροπή να δέχεσαι βοήθεια, να συναντάς ψυχίατρο, να παραδέχεσαι πως μόνος δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. 

Το Κέντρο Ημέρας της ΠΕΨΑΕΕ είναι ένας από τους χώρους στην Αθήνα που διακριτικά αλλά με σθένος παρέχουν υπηρεσίες θεραπείας, υποστήριξης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης σε ενήλικες με σοβαρές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Καθημερινά το επισκέπτονται πλήθος λήπτες και οικογένειες, αναζητώντας ισορροπία και ικανοποίηση, επιδιώκοντας καλύτερη ποιότητα ζωής και παλεύοντας ενάντια στο κοινωνικό στίγμα.

 
Top