Βίκτωρας Ρέστης
Από όλες τις κατηγορίας για δύο δάνεια συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν το 2012 από την  First Business Bank απαλλάχθηκαν ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης και ο πρώην συνεργάτης του Αναστάσιος Πάλλης και ...
συγκατηγορουμένους τους.

Σύμφωνα με το απαλακτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, οι δύο άνδρες αλλά και στελέχη της FBB βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης για την εμπλοκή τους στην έγκριση και χορήγηση των δύο δανείων. 

Συγκεκριμένα, οι δανειοδοτήσεις αφορούσαν ποσά 10 εκατομμυρίων ευρώ και 5,8 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Το δεύτερο δάνειο, στο οποίο εμπλέκεται και ο κ. Πάλλης, είχε χορηγηθεί σε εξωχώρια εταιρία το 2012 και ήταν αυτό για το οποίο ο εφοπλιστής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια το καλοκαίρι του 2013.

Οι κατηγορίες, ανά περίπτωση, αφορούσαν στα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι εφέτες έκαναν δεκτή ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλο και έκριναν πως τα δύο δάνεια δεν ήταν «εικονικά» και ότι χορηγήθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις ενώ στην κρίση τους μέτρησε και η πλήρης εξόφλησή τους από τον εφοπλιστή ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν επικεφαλής της τράπεζας.

Για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της FB Bank, της οποίας ανακλήθηκε η άδεια το 2013 και τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες βάσει εισαγγελικών ερευνών και πορισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Top