Σαν σήμερα ξεκίνησε η εξεγερση των ΦΟΙΤΗΤΏΝ που αντέδρασαν στα σχέδια της χούντας για την ανάμειξη που επιχειρούσε στις φοτητικές εκλογές.Γρήγορα η εξέγερση γενικεύτηκε και οι φοιτητές κατέλαβαν το ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΕΙΟ και δημιουργήθηκε η συντονιστική επιτροπή

αγώνα.Την επιτροπή αυτη πλαισίωσαν και φοιτητές αλλων σχολων αλλα και εργαζόμενοι.Τα γεγονότα των ημερών αυτών δεν ήταν παρά το αποκορύφωμα των προγενέστερων κινητοποιήσεων του φοιτητικού κινήματος, με κύριους σταθμούς την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών στις 21 και 22 Φεβρουαρίου του 1973 και τη διαδήλωση της 4ης Νοεμβρίου του 1973, με αφορμή το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου.

Ο λαός ποτέ δεν δεχτηκε οτι η κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών και η αναστολή αρθρων

του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ηταν προς οφελος της δημοκρατίας.Δεν δέχτηκε ποτε οτι ανθρώπινο ον μπορούσε να ζησει σαν κατοικίδιο που του εξασφάλησαν τροφή στέγη και το έδεσαν σε αλυσιδα.

Χωρίς ελευθερία τυπου και λόγου χωρις δικαίωμα του συνέρχεσθαι ,του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ο ΕΛΛΗΝΑΣ που δίδαξε την δημοκρατία στον κοσμο δεν ζει ουτε στιγμή.

Και αυτο το έδειξε με την μεγαλειώδη συμμετοχή στην κηδεια του ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1968,οπου ο λαός κήδεψε τον ΗΓΕΤΗ του τον άνθρωπο που θα κέρδιζε

τις εκλογές του 1967 και για αυτο οι επιορκοι αξιωματικοι κατέλυσαν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.Μεγα πληθος και μέγα παθος έγραφαν οι ανταποκριτές ξένου τυπου στην διαδήλωση οπως εξελιχτηκε η κηδεία του μεγάλου ΗΓΕΤΗ..Ο λαός εδειξε την ευαισθησια του στίς δημοκρατικές ελευθερίες και κυρίως στην επιχειρησθείσα καταργηση και περιορισμό της ενημέρωσης, του νόμου ΤΣΙΠΡΑ -ΠΑΠΠΑ. Σήμερα περισσότερο απο ποτε στην εποχή των μνημονίων ειναι αδήρητη ανάγκη η εφαρμογή ενός προγράμματος εξόδου απο αυτα.Χρειάζεται εθνική ενότητα και προ παντός εκπόνηση ενος προγράμματος με εμφαση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ,στην καταπολέμηση της ανεργείας των νεων .Τα συνθήματα ΨΩΜΙ ,ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για να γινουν πράξη θέλουν να στηριχτούμε στις παραγωγικές δυναμεις της χώρας και στην πολιτικη ενοτητα σε στόχους ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ Ν.ΔΡΑΜΑΣ.
 
Top