Ένας πληθωρικός μεζές για τη μπίρα και το κρασί, που “παντρεύει” μπουκίτσες χοιρινού με λουκάνικα και εκλεκτά ελληνικά τυριά, σε ένα πακετάκι όλο γεύση.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:45'

Δημήτρης Σκαρμούτσος
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά

1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κομμάτια
200γρ. γραβιέρα Νάξου, σε κύβους
200γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου, σε κύβους
2 λουκάνικα ριγανάτα, σε φέτες
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
400γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
½ ματσάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
4-5 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
6 φύλλα λαδόκολλας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βάζετε το χοιρινό, τα λουκάνικα, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε µε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα τυριά.

Ρίχνετε το μίγμα σε μια λαδόκολλα. Τη διπλώνετε σα φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολλα. Την κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτήν τη φορά το άνοιγμα να είναι από την αντίθετη πλευρά για να µη φεύγουν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διπλώνετε και µε τις υπόλοιπες λαδόκολλες και στο τέλος δένετε το πακέτο µε σπάγκο κουζίνας.

Τοποθετείτε το πακέτο σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 180οC για 1 ώρα. Μόλις περάσει 1 ώρα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον.

Ξετυλίγετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε απευθείας από τη λαδόκολλα που θα ακουμπήσετε σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή
 
Top