ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ


O Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Κυριάκος Μαριδάκης  προσκεκλημένος απο το Ιδρυμα Μ.Βαρδινογιάννη τιμησε την εκδήλωση "Συνάντηση Αθηνών-Φιλόξενες πόλεις για τους πρόσφυγες, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Unesco και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Μεγαρο Μουσικής.

Με ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αποθανόντος Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, άνοιξε τις εργασίες της στο Μέγαρο Μουσικής, η διεθνη εκδήλωση στην οποία εδωσε το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βράβευσε για την συμβολή της στο προσφυγικό ζήτημα, την γενική διευθύντρια της Unesco, Irina Bokova.
Από το βήμα της εκδήλωσης η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και κινητήριος δύναμη της προσπάθειας για την φροντίδα των προσφύγων, υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία απλώς δεν έχει το περιθώριο να αγνοήσει την προσφυγική κρίση.
Από την κυβέρνηση απηύθυναν χαιρετισμό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ενώ έδωσαν επίσης το παρόν στην εκδήλωση, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης,ακαδημαϊκοί,διπλωμάτες,πρεσβεις και Διεθνές προσωπικότητες.

Στη Συνάντηση έλαβαν τον λόγο ο Έλληνας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κύριος Γιάννης Μουζάλας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Γιάννης Αμανατίδης, η 26η Kυβερνήτης του Καναδά (1999-2005) κυρία Adrienne Clarkson, ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Λέσβου κύριος Σπύρος Γαληνός, ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης, η Διευθύντρια της Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants (Βέλγιο) Michele LeVoy, ο Ιδρυτής του IamSyria.org (ΗΠΑ) Andrew Beiter, κ.ά.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο  κ. Μαριδάκης είχε τη τιμή να συνομιλήσει  με την Προέδρο της Εθνικής επιτροπής της Ουνέσκο κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα , τον συντονιστή της εκδήλωσης Καθηγητή με έδρα της UNESCO  Δρ. Χρήστο Ζερεφό μέλος της ακαδημίας Αθηνών καιτην καν Γεωργία Σταθοπούλου  για θέματα που σχετίζονται με την άμεση διάσωση, ανάδειξη και προβολή όλων των ιστορικών/αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας, της αρχαίας κλασικής πόλης της Σαλαμίνας, του αρχαίου λιμένα, του Τύμβου και της Κυνόσουρας στον Ο.Η.Ε-UNESCO.
 
Top