«Ενώ η Κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Γεωργαντάς κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κομματικοποίηση του Κράτους και «αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος».

«Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση είναι πλέον ορατά στον καθένα. Υπάρχει “εκτροχιασμός” στη Δημόσια Διοίκηση, που οφείλεται στην τακτοποίηση “ημετέρων”», συνεχίζει ο κ. Γεργαντάς αναφέροντας ενδεικτικά τις αυξήσεις που έχουν σημειωθεί στον αριθμό των υπουργείων, στον αριθμό των γραμματέων, στον αριθμό των μετακλητών, αλλά και τις αυξήσεις στις μισθολογικές δαπάνες των υπουργείων.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι τα υπουργεία αυξήθηκαν κατά 4 (+1 θέση Επικρατείας), ενώ όσον αφορά στους γραμματείς αυξήθηκαν κατά 22. Πρόκειται για τους εξής:

α) Νέος Γραμματέας Υποδοχής

β) Νέος Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

γ) Νέος Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής

δ) Νέος Γραμματέας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

ε) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά

στ) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

ζ) 4 νέοι διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε νέο Υπουργό σύμφωνα με το Ν. 4369/2016 με προοπτική να γίνουν 7 εάν έχουν και οι Υπουργοί Επικρατείας)

η) 12 νέοι αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε Υπουργό αναπληρωτή σύμφωνα με το Ν. 4369/2016)

Αύξηση στους μετακλητούς υπαλλήλους
Όσον αφορά στους μετακλητούς υπαλλήλους η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι έχουν αυξηθεί και ότι «για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπεράσει τους 2.000 (συγκεκριμένα 2.070 μετακλητοί με στοιχεία Απογραφής Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2016, http://apografi.yap.gov.gr/apografi/2016/Flows_2016.htm), οι οποίοι προφανώς θα αυξηθούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γραμματείς».

Εκτινάχθηκαν οι μισθολογικές δαπάνες
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι μισθολογικές δαπάνες των υπουργείων «εκτινάχτηκαν κατά 146.000.000 ευρώ φτάνοντας στα 7 δις ευρώ στο εννεάμηνο του 2016».

«Ένα πράγμα έχει πετύχει η Κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση: Κατάφερε να απορροφήσει και να τακτοποιήσει μεγάλο μέρος του κομματικού της στρατού. Επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον αγρίως φορολογούμενο πολίτη. Και διαψεύδοντας κάθε ισχυρισμό για εκσυγχρονισμό του Δημοσίου», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργαντά.
 
Top