Συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων της Ραλλείου, είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπου ενημερώθηκε για τη συμμετοχή μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου Πειραιά, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Οι μαθήτριες της Ραλλείου, που αποτελούν την ομάδα E-Tteam,  θα  εκπροσωπήσουν τον Πειραιά και τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 120 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Οι μαθήτριες είναι οι : Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή, οι οποίες με τον προπονητή τους Γιάννη Τούρλο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις καλύτερες ομάδες ρομποτικής από 45 χώρες και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, διεκδικώντας για πρώτη φορά μια διάκριση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η διάκριση των μαθητριών της Ραλλείου μας κάνει υπερήφανους και επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας,  ότι η νέα γενιά έχει τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον. Συναντήθηκα με τους Διευθυντές των σχολείων της Ραλλείου και ενημερώθηκα για την επιτυχημένη πορεία των μαθητριών σε πανελλαδικό επίπεδο και ασφαλώς για την εκπροσώπηση της πόλης μας και της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα κοντά και θα στηρίζει νέους ανθρώπους που διαθέτουν  ταλέντο και γνώσεις. Τα μυαλά των νέων ανθρώπων είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Εύχομαι καλή επιτυχία στις μαθήτριες της πόλης μας».
 
Top