Τελετή παραλαβής δέκα (10) επιβατηγών οχημάτων, προσφορά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ιωάννη Θεοτοκά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτιου Ράπτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, στον Πειραιά, η τελετή παραλαβής δέκα (10) επιβατηγών οχημάτων.
Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα αποτελούν ευγενική προσφορά της ΕΚΠΕΕ Σ-Ε προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Τα εν λόγω δέκα (10) επιβατηγά οχήματα, πετρελαιοκίνητα και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ θα αντικαταστήσουν ρυπογόνα οχήματα, παλαιότερης τεχνολογίας.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε τα εξής:

«Σε μια σεμνή και πολύ ενδιαφέρουσα τελετή, έπειτα από προσπάθειες του Αρχηγού και  άλλων στελεχών του Υπουργείου και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, με τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της και με τον φορέα «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», έχουμε σήμερα μπροστά μας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, το οποίο έχει να κάνει με τη συνεννόηση και τη συνεργασία. Έχουμε μία προσφορά, μία δωρεά, δέκα καινούριων αυτοκινήτων τα οποία θα αντικαταστήσουν τα δαπανηρά και ρυπογόνα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως σήμερα οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος. Δίνεται έτσι άλλη μια φορά η δυνατότητα να αναβαθμιστεί η δουλειά του Λιμενικού. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι όταν υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση από όλες τις πλευρές, μπορεί να υπάρχει κοινός στόχος». Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την προσδοκία, οι Έλληνες εφοπλιστές, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της χώρας, να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν «οι νέοι Ηπειρώτες εθνικοί ευεργέτες της Ελλάδος.» 
Ο Υ.ΝΑ.Ν.Π. τόνισε ότι η Πολιτεία θα έρθει αρωγός στα δύσκολα ζητήματα, αυτή την περίοδο, της δύσκολης παγκόσμιας κρίσης και θα στηρίξει την παρουσία του ελληνικού εφοπλισμού στον κόσμο. Από την άλλη πλευρά όμως, είπε, μέσα σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, πρέπει να γίνει κατανοητή και από τη μεριά του ελληνικού εφοπλισμού, η αναγνώριση της παραδοσιακής συμβολής και του ρόλου που επί δεκάδες χρόνια έχει αναπτύξει ο Έλληνας ναυτικός. Η αναγνώριση δηλαδή της ελληνικής ναυτοσύνης. «Εφοπλισμός και ναυτοσύνη μεγαλούργησαν και στις πιο δύσκολες στιγμές του έθνους. Σε ένα τέτοιο πνεύμα, και με τη συμβολή του Υπουργείου, θα πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί», δήλωσε ο υπουργός. 
Ο κ. Κουρουμπλής, ιδιαιτέρως τόνισε και την αποτελεσματική συνεργασία που είχαν ο προκάτοχός του υπουργός, κ. Θοδωρής Δρίτσας και οι Γενικοί Γραμματείς, ο κ. Γιάννης Θεοτοκάς και ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης με την Ένωση Εφοπλιστών σε ότι αφορά στην αναβάθμιση των Ακαδημιών εκπαίδευσης των Ελλήνων Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού. 
Τέλος, ο Υ.ΝΑ.Ν.Π. ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών κ. Θεόδωρο Βενιάμη, για τη δωρεά των αυτοκινήτων και τόνισε ότι «αυτό το πνεύμα συνεργασίας θα μας οδηγήσει όλους να βρεθούμε στην ίδια όχθη, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, τα μικρά, μεσαία αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα. Γιατί όλους μας διακατέχει αυτό το αίσθημα ενός δημοκρατικού πατριωτισμού.» 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ελληνική Ναυτιλία έχει σταθεί αρωγός στη χώρα και είναι αξιοσημείωτο ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι ο μόνος κλάδος του οποίου τα μέλη, πάντοτε αλλά και τώρα, εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας ήδη από το 2012, διαμέσου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη χιλιάδων δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και πολυάριθμων αξιόλογων φορέων σε όλη τη χώρα.» 
«Επίσης, όπως είναι γνωστό, ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης εμβέλειας είναι και οι πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν για την επισκευή και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, πρωτοβουλίες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα και τις δράσεις προσφοράς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Το έργο αυτό σύντομα αναμένεται να απευθυνθεί και σε άλλες Σχολές, με γνώμονα την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης», δήλωσε ο κ. Βενιάμης. 
«Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε, το έργο προσφοράς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας να μετακινηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην νεοσυσταθείσα «ΣΥΝ-EΝΩΣΙΣ». Η «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού. Στόχος της είναι να αποτελέσει ένα σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και να συνδράμει εν γένει την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών.

 
Top