Παρανάλωμα του πυρός έγιναν χθες στο Λονδίνο δεκάδες ενθύμια απο την εποχή της πανκ μουσικής, αξίας περίπου 6 εκατομμύριων ευρώ, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τα σχέδια εορτασμού της 40ης επετείου του κινήματος πανκ.
Ένας από τους περίπου 100 διαδηλωτές ήταν ο Τζο Κόρε, γιος του μάνατζερ των Sex Pistols Μάλκομ Μακλάρεν και της σχεδιάστριας μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ.
«Η πανκ ποτέ, μα ποτέ, δεν σηματοδοτούσε τη νοσταλγία. Μετατράπηκε σε άλλο ένα εργαλείο του μάρκετινγκ προκειμένου να σας πουλήσει κάτι που δεν χρειάζεστε. Την ψευδαίσθηση μιας άλλης επιλογής. Τη συμμόρφωση…» είπε ο Κόρε, καταγγέλοντας «την υποκρισία που αντιπροσωπεύουν οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια "Αναρχίας στην Βρετανία"», τίτλος που αναφέρεται βεβαίως στο θρυλικό σινγκλ των Sex Pistols που κυκλοφόρησε την 26η Νοεμβρίου του 1976.
Τα ενθύμια της πανκ μουσικής, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 5 εκατ. λίρες (5,9 εκατ. ευρώ), έγιναν παρανάλωμα του πυρός μέσα σε ένα πλοίο στον Τάμεση.

Μαζί με αυτά κάηκαν και ομοιώματα πολιτικών προσώπων, αλλά και  πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση ενός σκάφους της πυροσβεστικής για να σβήσει την φωτιά.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της 40ης επετείου του κινήματος της πανκ θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συναυλίες αλλά κι εκθέσεις.
 
Top