Έχοντας ως στόχο την καινοτόμα και την βιωματική εκπαίδευση των σπουδαστών του, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Με Οδηγό τον Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη», παρουσίασαν πρόσφατα ένα διαφορετικό βιωματικό παιχνίδι που έχει ως στόχο την εκπαίδευση και την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε Αθήνα και Πειραιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα «Δωμάτιο Απόδρασης» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, η οποία τιμάται στις 14 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές χωρίστηκαν σε ομάδες, έλυσαν γρίφους και στο τέλος ανακάλυψαν τη γνώση!

Στόχος του Escape Room ήταν οι συμμετέχοντες μέσω του παιχνιδιού και μέσω μιας ευχάριστης και διαδραστικής διαδικασίας, να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους, τη συμμετοχή τους, τη δημιουργική σκέψη τους και τη συνδυαστική λογική. Όλο αυτό επιτεύχθηκε μέσω μιας ιστορίας μυστηρίου, στην οποία οι σπουδαστές κλήθηκαν να εντοπίσουν και να αποφύγουν τις λανθασμένες αποφάσεις και ουσιαστικά να εμποδίσουν την εμφάνιση του Διαβήτη!

Επιπλέον, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αλλά και το κοινό που βρέθηκε στην εκδήλωση τόσο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά όσο και στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μετρήσεις σακχάρου μέσω εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
 
Top