Συνάδελφοι,
Οι σχετικές καταγγελίες που κάναμε πρόσφατα αναφορικά με τις προθέσεις της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής επιβεβαιώθηκαν και επαληθεύτηκαν με απόλυτο τρόπο.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην πρόταση που κατέθεσε προς τους θεσμούς των δανειστών μεταξύ των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων περιέλαβε και την φορολογία των Ναυτικών.
Σημειώνουμε ότι ο ειδικός τρόπος φορολογίας μας έχει αυξηθεί τα τελευταία 10 χρόνια 3 φορές και στην ουσία έχει 3πλασιαστεί σε αυτό το χρονικό διάστημα!!!
Η πρόταση της κυβέρνησης για την αύξηση των συντελεστών ή ακόμη και της κατάργησης του ειδικού τρόπου φορολογίας μας με βάση τον νόμο 4387/2016 αποτελεί συνέχεια μιας σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί σε όλους τους τομείς του Ναυτεργατικού επαγγέλματος, στα εργασιακά, στις ΣΣΕ, στο κοινωνικοασφαλιστικό με την διάλυση του ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, των Ταμείων Πρόνοιας, του Οίκου Ναύτη καθώς και με την επιβολή δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων οι οποίες συρρικνώνουν το εισόδημα του Ναυτεργατικού μας κόσμου τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων Ναυτικών. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ήδη έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των κλιμακίων κυβέρνησης – δανειστών για την φορολογία των Ναυτικών!! 
Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ είχε έγκαιρα επισημάνει ότι επιβάλλεται μπροστά σε αυτήν την γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστικού κεφαλαίου να συγκροτηθεί ένα πανναυτεργατικό μέτωπο που θα ενώνει και θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Ναυτιλίας. Η πλειοψηφία της ΠΝΟ απέρριψε την πρότασή μας αυτή!!!
Δυστυχώς οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΠΝΟ για άλλη μια φορά μέσα από αστεία και αβάσιμα «επιχειρήματα» δεν είδαν, δεν κατάλαβαν και όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε και τώρα δεν θα αντιληφθούν  ότι η οργάνωση, η προετοιμασία ενός τέτοιου μετώπου αποτελεί την αυτονόητη συνθήκη για να αντιμετωπισθεί η κλιμακούμενη κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.    
Στην καταστροφική και αδιέξοδη αυτή πολιτική της ΠΝΟ συμπορεύονται από κοινού οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού, οι οποίες ούτε θέλουν ούτε μπορούν να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την αντίσταση και την αντιπαράθεση των Ναυτεργατών, στην επίθεση κυβέρνησης – εφοπλιστικού κεφαλαίου και τοκογλύφων δανειστών
Την έλλειψη βούλησης και την ανικανότητά τους προσπαθούν να την καλύψουν και να την επενδύσουν με επιχειρήματα του είδους ότι δεν ακολουθούν οι Ναυτεργάτες, δεν ανταποκρίνονται στα καλέσματά τους και άλλες τέτοιες σαθρές, αστήριχτες και ανυπόστατες δικαιολογίες!!
Οι προειδοποιήσεις της ΠΕΝΕΝ ότι επίκειται επίθεση στον ειδικό τρόπο φορολογίας μας αντιμετωπίστηκε ως συνήθης αναφορά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία….
Ο εφησυχασμός, η επανάπαυση, η «σιγουριά των δημοσίων σχέσεων» σε συνδυασμό με την άρνηση να απευθυνθούν με αγωνιστικούς όρους στον Ναυτεργατικό μας κόσμο συνιστά μια μόνιμη πληγή η οποία εμποδίζει την δράση, τον αγώνα και κυρίως την κινητοποίηση ευρύτερα του Ναυτεργατικού μας κόσμου.
Απόρροια αυτών του εργατοπατερίστικου αρρωστημένου και ηττοπαθούς κλίματος είναι η άρνηση να υπάρξουν κινητοποιήσεις προς την κατεύθυνση της ποντοπόρου ναυτιλίας την οποία οι παραπάνω δυνάμεις έχουν σκανδαλωδώς επιλέξει επί σειρά ετών να εξαιρέσουν από τους αγώνες των Ναυτεργατών!!! 
Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που στοχοποιεί και προτάσσει προς τους θεσμούς την κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολογίας των Ναυτεργατών, αφήνει για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο το καθεστώς της φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών, μάλιστα σε συνεργασία με την ΕΕΕ μετέθεσαν την λήψη μέτρων για την φορολογική επιβάρυνση των εφοπλιστών από την Α΄ στην Β΄ αξιολόγηση ενώ από κοινού κυβέρνηση και εφοπλισμός διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες σε κοινή γραμμή να μην θιγεί η φορολογική ασυλία των εφοπλιστών ή αυτή να παραμείνει σε εθελοντική βάση για μετά το 2018!!!
Το γεγονός αυτό αποκρύπτεται από τις συνασπισμένες και συμπορευόμενες δυνάμεις του κομματικού – κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που δεν τολμούν να θίξουν τα ιερά και τα όσια του θεσμοθετημένου μοντέλου της εφοπλιστικής ασυδοσίας.
Για την ΠΕΝΕΝ συνεπής πάλη για τα Ναυτεργατικά συμφέροντα και για την λύση των προβλημάτων τους ήταν και είναι ως προϋπόθεση και απαράβατη αρχή η αμφισβήτηση, η αποψίλωση και η κατάργηση της επιχειρηματικής ναυτιλιακής ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Χωρίς αυτήν την προϋπόθεση ο αγώνας για τα ναυτεργατικά προβλήματα είναι εξ’ αρχής υπονομευμένος και αναποτελεσματικός.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, διατυπώνοντας ευθέως την κριτική της θέση και παίρνοντας σαφή απόσταση από την τακτική των δυνάμεων που έχουν την ευθύνη για τον εγκλωβισμό των Ναυτεργατών σε μια γραμμή ήττας, δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τον απεργιακό αγώνα θέτοντας με τον πιο σαφή τρόπο το δικό της διεκδικητικό πλαίσιο σε αυτόν τον αγώνα.    
Στην κατεύθυνση αυτή θα παλέψει και θα διεκδικήσει να μπει τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην ναυτιλία και θα αγωνισθεί με όλες τις δυνάμεις της να αποτραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την φορολογία των Ναυτικών μαζί και ταυτόχρονα με όλα εκείνα τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί και έχουν πλήξει το σύνολο των δικαιωμάτων του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η απεργία αρχίζει από 06.00 της 2 Δεκέμβρη 2016
και μέχρι τις 06.00 της 4 Δεκέμβρη 2016 με προοπτική κλιμάκωσης

Πειραιάς 30/11/2016

Η Διοίκηση της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 
Top