Το Maltin Modern Master Award στον Ντένζελ Ουάσινγκτον
Στον ηθοποιό Ντένζελ Ουάσινγκτον θα απονεμηθεί το βραβείο Maltin Modern Master Award, στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα, σε τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Άρλινγκτον.
Ο ηθοποιός θα τιμηθεί για τη μακρόχρονη συμβολή του στην κινηματογραφική βιομηχανία, με αποκορύφωμα την επερχόμενη ταινία της Paramount «Fences» στην οποία είναι παραγωγός σκηνοθέτης και πρωταγωνιστεί.
Το βραβείο φέρει το όνομα του κριτικού κινηματογράφου, ιστορικού, συγγραφέα Λέναρντ Μάλτιν, ο οποίος για 26η χρονιά θα έχει ρόλο συντονιστή στην βραδιά απονομής βραβείων του Φεστιβάλ.    
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ρότζερ Ντάρλινγκ δήλωσε ότι ο Ντένζελ Ουάσινγκτον σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και είναι παραγωγός της ταινίας «Fences» και δίνει τον ορισμό της σύγχρονης αυθεντίας.
Ο Ουάσινγκτον υποδύεται έναν μεσήλικα οδοκαθαριστή στο Πίτσμπουργκ, το όνειρο του οποίου ήταν να κάνει καριέρα στο μπέιζμπολ, αλλά ήταν αρκετά μεγάλος στην ηλικία όταν οι μεγάλες ομάδες άρχισαν να δέχονται μαύρους παίκτες. 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top