Μία κοινωνία οργισμένη και απογοητευμένη δείχνει νέα έρευνα της Public Issue. Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο για τον Νοέμβριο, σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες  (88%) εκτιμούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% έχει αντίθετη άποψη.

Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε. 

Για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, το 29% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ νιώθουν «οργή και απογοήτευση», το 25% «απογοήτευση» και  το 19% «ανησυχία/άγχος» 

Σε πολιτικό επίπεδο

-  Το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

-  Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ και μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή. 

-  Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (42%)  ενώ ο  Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 22%.

-  Ωστόσο, το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο. 

 - Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ

 
Top