Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ανδρών που τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Μαρτίου είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται για δύο 19χρονους και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Συγκατηγορούμενός τους είναι και τρίτος δράστης, για τον οποίο συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Οι αρχές έφτασαν στα στοιχεία των δύο ανδρών από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και είχαν εγκαταλείψει σε καταυλισμό της περιοχής.

Το χρονικό της άγριας καταδίωξης

Στις 14 Μαρτίου, περιπολικό όχημα της Τροχαίας, εντόπισε στην περιοχή του Σκαραμαγκά ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και αποφάσισε να το ελέγξει.

Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ασπροπύργου. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν, μέχρι την περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου οι δράστες, και ενώ το όχημά τους ήταν εν κινήσει, πυροβόλησαν τέσσερις φορές κατά των αστυνομικών.

Λίγη ώρα αργότερα το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο εντός του καταυλισμού και μεταφέρθηκε στο Τ.Α. Ασπροπύργου όπου και κατασχέθηκε.

Την ίδια ημέρα εμφανίσθηκε στο Τ.Α. Ασπροπύργου ένας 46χρονος, φερόμενος ως κάτοχος του οχήματος και κατήγγειλε την "κλοπή" του.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκε στους δύο 19χρονους και ο 46χρονος, εν γνώσει του, κατήγγειλε ψευδώς την "κλοπή", προκειμένου να "καλύψει" τους δράστες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 
Top