Στις εκδηλώσεις για την  επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821  στην πόλη της Οδησσού,  που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Έλληνα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συμμετείχε κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά, αποτελούμενο από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Στέλιο Γαϊτανάρο και Γιάννη Μελά, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ο Πειραιάς και η Οδησσός είναι αδελφοποιημένες πόλεις.


Διοργανωτές των επετειακών εκδηλώσεων ήταν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Οδησσό, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Κοινωφελές  Ίδρυμα Μπούμπουρα, οι οποίοι κάλυψαν τη δαπάνη της μετακίνησης, της παραμονής και της συμμετοχής της Αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά.


Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, παρευρέθηκαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου στην εκδήλωση καλωσορίσματος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, από τους διοργανωτές και τον Δήμαρχο της Οδησσού κ. Gennadiy Trukhanov, στη Μεγάλη Αίθουσα Φιλαρμονικής της Οδησσού και στη συναυλία που ακολούθησε από Ελληνική ορχήστρα και Έλληνες καλλιτέχνες.


Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Οδησσού, αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της πόλης της Οδησσού και ευχαρίστησε το Δήμο Πειραιά, τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Οδησσό, για την πολύτιμη φιλία και τη συνεργασία τους με το Δήμο της Οδησσού και ιδιαίτερα για την ανακαίνιση, ανάδειξη και συντήρηση του “Μουσείου της Φιλικής Εταιρείας”, που αποτελεί το ιστορικό σύμβολο φιλίας και συνεργασίας της Οδησσού με την Ελλάδα.


Το Σάββατο, ανήμερα της εορτής της 25ης Μαρτίου, η αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε το πρωί στη δοξολογία στην Ελληνική Εκκλησία Αγίας Τριάδος, στη συνέχεια στον εορτασμό της επετείου στο “Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας” και το απόγευμα στις εορταστικές εκδηλώσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό.
 
Top