AKMI gastronomy festival
join| taste |create
Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Απριλίου
Η γαστρονομία γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη…


Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς την αυθεντική γεύση. Αρωγός της για περισσότερα από 40 χρόνια, η μεγαλύτερη σχολή Τουρισμού & Εστίασης στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Με το 1ο 2ήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας θελήσαμε να αφηγηθούμε τον σύγχρονο πολιτισμό των γεύσεων, αναδεικνύοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά θέματα του ελληνικού και διεθνούς γαστρονομικού γίγνεσθαι, συμπυκνωμένα σε ένα διήμερο όπου θα παρελάσουν από τις εγκαταστάσεις της σχολής στη Θεσσαλονίκη, κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα που «υπηρετούν» τον κλάδο με τεράστια επιτυχία και δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Με τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή, το «AKMI gastronomy festival», η συλλογή εμπνευσμένων ιστοριών γεύσης, φιλοδοξεί να εξελιχθεί και να εδραιωθεί σε μια ετήσια θεσμική συνάντηση, η οποία θα ενώνει, σπουδαστές, αποφοίτους, επαγγελματίες του κλάδου τις εστίασης αλλά και όλους τους λάτρεις της κουζίνας!
Με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις, state -  of -  the -  art workshops και διαγωνισμούς, θα αποτελέσει “talk of the town” για όλο το επόμενο διάστημα.
Προσοχή! Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα…
*** Η είσοδος προϋποθέτει την ανάδειξη της πρόσκλησης. Ζητήστε την εδώ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ - WORKSHOP


Αμειβόμενα Σεμινάρια
  • «Η Κουζίνα του Fine Dining» |  Σάββατο και Κυριακή | 15.00
Εισηγητής: Θεοδόσης Καλλιοντζής
Workshop το οποίο στοχεύει στην εκμάθηση τεχνικών και μυστικών της Fine Dining κουζίνας


  • «Οι Βασικές Αρχές και Τεχνικές του Sushi» | Σάββατο | 10.00
Εισηγητής: Δημήτρης Τσανανάς                                                                                                   Workshop στο οποίο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές που οδηγούν στη δημιουργία ορθών και επιτυχημένων πιάτων Sushi
  • «Ψάρια και Θαλασσινά - Γεύσεις και μυστικά» | Σάββατο | 10.00                             Εισηγητής: Ιωάννης Παναγιωτίδης                                                                                           Workshop στο οποίο θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν τεχνικές και πιάτα ψαριών και θαλασσινών  σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα


  • «Σεμινάριο Καραμέλας»| Σάββατο και Κυριακή | 10.00                                                                                            Εισηγητής: Ιωάννης Χατζηπαύλου                                                                                           Workshop με θέμα την καραμέλα το οποίο εστιάζει και στις τρεις μεθόδους επεξεργασίας της καραμέλας (φυσητή, τραβηχτή και χυτή)

  • «Μοντέρνες Tεχνικές  σε Menu Degustation»| Σάββατο και Κυριακή | 15.00                      Εισηγητής: Στέφανος Σταμίδης                                                                                                       Workshop πάνω σε μοντέρνες τεχνικές (sous vide / rotaval / thermomix / υγρό άζωτο) για τη δημιουργία ενός Menu Degustation
Δωρεάν Σεμινάρια
  • «Γεύσεις της Μεσογειακής Κουζίνας» |  Σάββατο | 09.30
Εισηγητές: Άγγελος Αγγελούδης - Βασίλης Θεοδωρίδης
Δημιουργίες της μεσογειακής κουζίνας από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα


  • «Prime κοπές κρέατος - Από το Τουρνεντό στο Rib Eye» | Σάββατο | 11.30
Εισηγητές: Ηρακλής Ασπρίδης - Αθανάσιος Γκόσης                                                                             Οι prime κοπές στην κουζίνα για τη δημιουργία απαιτητικών συνταγών
  • «Γαστρονομικές Διαδρομές της Κεντρικής Μακεδονίας» | Σάββατο | 15.00                                     Εισηγητές: Εμμανουήλ Ιωαννίδης - Ευριπίδης Τζινόπουλος                                                       Συνταγές και Γεύσεις από την Παράδοση της Κεντρικής Μακεδονίας
  • «Ελληνική Δημιουργική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική»| Σάββατο | 17.00                                                                                            Εισηγητές: Παναγιώτης Νικολαΐδης - Αντώνης Θεοδωράκης                                                         Νέες τάσεις και δημιουργίες στο χώρο της Ελληνικής Γαστρονομίας


  • «Snacks & Branches»| Κυριακή | 09.30                                                                                          Εισηγητής: Θανάσης Χατζής - Στέλιος Ιωαννίδης                                                                        Μοντέρνες πρωινές αλμυρές και γλυκές παρασκευές


  • «Μοντέρνο Γαλλικό Menu Εστιατορίου» |Κυριακή | 12.00
Εισηγητές: Κυριάκος Πηλιγκός - Ηλίας Γκογκάκος                                                                              Δημιουργία μοντέρνων Γαλλικών Συνταγών με μία μοντέρνα ματιά                                   
  • «Ο Χρυσός της Θάλασσας στο πιάτο μας - Ψάρια και Θαλασσινά» | Κυριακή | 14.30                                     Εισηγητές: Δημήτρης Σταφυλίδης - Ευριπίδης Τζινόπουλος                                                   Συνταγές εμπνευσμένες από το Αιγαίο


  • «Η Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα στο σήμερα»| Κυριακή | 17.00                                                                                            Εισηγητές: Γιάννης Μπαχάρης - Χαρούλα Κεραμέα                                                                         Μία σειρά από παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές οι οποίες θα εκτελεστούν με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο


+ Bonus events


  • Πάνελ ομιλητών με θέμα: Τουρισμός και Γαστρονομία στο σήμερα|Σάββατο|13.30
  • Τελετή λήξης και βράβευση του κ. Ζήση Κεραμέα| Κυριακή |19.00

+ Διαγωνισμοί με πλούσια δώρα


Ευχαριστούμε τους:


Μέγας Χορηγός: Αναδομώ
Χορηγός: KENWOOD
Υποστηρικτές: Fresh Product Supplier, Μαυρουδής Α.Ε, Μιχάλης Κρέατα - Κοτόπουλα

Δηλώσεις συμμετοχής:


Info:
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες: 2310 260 200

 
Top