Οι  Πυρήνες Της Φωτιάς είχαν δημιουργήσει ολόκληρο αστυνομικό τμήμα για να προχωρούν σε απαγωγές διευθυντικών στελεχών τραπεζών, να υφαρπάζουν στοιχεία ταυτοτήτων. Μάλιστα, για να διευκολύνονται στα σχέδια αρπαγής και στις ληστείες, παρουσιάζονταν σαν ανυποψίαστοι πολίτες και περαστικοί που χαιρετούσαν.... γνώριμους αστυνομικούς και έδιναν αληθοφάνεια στο σχέδιο! Τα δύο δέματα-βόμβες που έφθασαν προ 10 ημερών στο γραφείο του γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία είχαν μεταφερθεί όχι με εμπορικές πτήσεις αλλά με επιβατικά αεροπλάνα με περισσότερους από 300 επιβάτες, που θα μπορούσαν να διατρέξουν κίνδυνο από τυχόν ανάφλεξη στον χώρο αποσκευών.

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία για τη δράση της πολυσύνθετης Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει  ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο "Το Βήμα της Κυριακής".
 
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χειρόγραφα που αποκαλύπτουν την ευρηματικότητα και την εντυπωσιακή οργάνωση των «Πυρήνων» ήταν αυτό που είχε ανακαλυφθεί - χωρίς να δημοσιοποιηθεί - την άνοιξη του 2011 σε «γιάφκα» των συγκεκριμένων ενόπλων στη Νέα Ιωνία στον Βόλο. Οι «Πυρήνες» εστόχευαν διευθυντές τραπεζών για να κάνουν ληστείες με μεγάλη λεία. Αφού λοιπόν είχαν βιντεσκοπήσει χώρους, δρομολόγια κ.λπ., αποφασίζουν να απαγάγουν έναν υποδιευθυντή τοπικής τράπεζας. Εκεί λοιπόν έκπληκτοι οι αστυνομικοί διάβασαν - σε χειρόγραφο - το σχέδιο του ηγετικού μέλους των «Πυρήνων».

Ανέφερε λοιπόν ο υπεύθυνος σχεδιασμού των «Πυρήνων»: «στην αλάνα το περιπολικό (σ.σ: μετασκευασμένο όχημα της «Συνωμοσίας») αναμμένος φάρος (σ.σ.: πειστικό) ανοίγει πόρτα. Μέσα ο οδηγός και ο συνοδηγός, και ο επικεφαλής χαιρετά τον ΥΠΟ (σ.σ.: υποδιευθυντή τράπεζας). "Καλημέρα, ο κύριος ΥΠΟ;". Εκεί λογικά θα ... κωλώσει και θα αναρωτηθεί όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος μπροστά στον κάθε μπατσέο. Θα απαντήσει: "Μάλιστα, τι συμβαίνει;". Ο επικεφαλής καλό θα είναι να μιλήσει τότε στον ασύρματο στο τηλεφωνικό κέντρο και να πει "ενημερώνω κι επαναλαμβάνω για το συμβάν". Και ταυτόχρονα σε επαγγελματικό ύφος λέει στον ΥΠΟ: "Λάβαμε κλήση για μια διάρρηξη. Παρακαλώ ακολουθήστε μας". Και στο καπάκι, για να μην προλάβει να σκεφτεί, θα του πούμε ότι στην τράπεζά του είχε γίνει "ριφιφί" την Πρωτοχρονιά (σ.σ.: κι αυτό αποδίδεται στους «Πυρήνες»). Ετσι τον κρατάμε σε εγρήγορση για να μην αμφιβάλλει. Ο επικεφαλής τού λέει "παρακαλώ περάστε στο αυτοκίνητο". Στον οδηγό λέει "βγάλτε τον φάρο, δεν θέλουμε να ανησυχήσουμε τους πολίτες". Στη συνέχεια ο επικεφαλής όντας φλύαρος τον απασχολεί διαρκώς τον ΥΠΟ για να μη σκέφτεται!».
 

Νέα στοιχεία για τα δέματα

Εντυπωσιακά στοιχεία έχουν ανακύψει από τις έρευνες των αστυνομικών για τα 10 τρομοδέματα που στάλθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Τα δύο εξ αυτών που έφθασαν στο ΔΝΤ και στον κ. Σόιμπλε φορτώθηκαν σε χώρο αποσκευών δύο επιβατικών αεροπλάνων. Σύμφωνα με ειδικό πυροτεχνουργό «μια τυχόν, πρόχειρη κακή συνδεσμολογία θα μπορούσε να προκαλέσει - λόγω αναταράξεων ή άλλων τριβών - ανάφλεξή τους στον αέρα με οδυνηρές συνέπειες».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να προσδιορίσουν τον σχετικό κίνδυνο υπενθύμιζαν πως όταν τον Νοέμβριο του 2010 είχε διαπιστωθεί ότι ταξίδευε ένα από τα 14 δέματα-βόμβες με επιβατικό αεροπλάνο με προορισμό τη Ρώμη (παραλήπτης φερόταν ο τότε ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μερλουσκόνι) είχε ζητηθεί η άμεση προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Μπολόνια με τον φόβο ότι θα μπορούσε να υπάρξει έκρηξη ανά πάσα στιγμή.

Το εντυπωσιακό είναι πως (σύμφωνα με αναφορές στο «Βήμα» τότε στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.) την πληροφορία ότι δέμα-βόμβα ταξίδευε για Ιταλία την είχε δώσει μέλος των «Πυρήνων» που είχε συλληφθεί σε άλλη χρονική στιγμή. Και φαίνεται να το έπραξε «όταν οι αστυνομικοί τού επεσήμαναν τις τεράστιες συνέπειες αν συνέβαινε κάτι στη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης προς Ρώμη».

 
Διαβάστε τη συνέχεια και το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο "Βήμα της Κυριακής"

 
Top