Ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανοιχτά Σχολεία" συνδιοργανώνει με τον Eθελοντικό Φορέα Κοινωνικής Συμβουλευτικής «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», Δωρεάν Σεμινάρια συμβουλευτικής για ενήλικες με θέμα: "Προσομοίωση Συνέντευξη Εργασίας".

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράµµατος Ανοιχτά Σχολεία, μια καινοτόμο πρωτοβουλία του δήµου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το εν λόγω πρόγραμμα μετατρέπει 25 σχολικά κτίρια σε κέντρα πολιτισμού τα οποία, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, φιλοξενούν δωρεάν δράσεις πολιτισµού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας για άτοµα όλων των ηλικιών.

Η συνέντευξη για τη διεκδίκηση μιας επαγγελματικής θέσης, είναι καθοριστική για τον ενδιαφερόμενο που αναζητεί εργασία στον ιδιωτικό τομέα, όπου όλες οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τη συνέντευξη προκειμένου να επιλέξουν τον κατάλληλο για τη θέση, και ο υποψήφιος εργαζόμενος καλείται να παρουσιάσει τα προσόντα και να αναδείξει τις δεξιότητες του.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν, βήμα προς βήμα, σε μια σειρά διαφόρων ερωτήσεων, που προκύπτουν σε μια συνέντευξη εργασίας.

Οι ερωτήσεις αυτές αφορούν σε επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες, από τις οποίες αντλούνται όλες εκείνες οι πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να αξιολογηθεί ένας υποψήφιος για μια θέση εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής φόρμας των ερωτήσεων θα συζητηθούν ενδεχόμενες και προτεινόμενες απαντήσεις.

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία του σεμιναρίου, θα γίνει ανάλυση των όσων αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του και όλων των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν μια συνέντευξη εργασίας, συζητώντας, προτείνοντας, συμβουλεύοντας και παρέχοντας χρήσιμα εργαλεία και εφόδια στους ωφελούμενους του σεμιναρίου, που θα τους βοηθήσουν στις μετέπειτα συνεντεύξεις εργασίας και την επαγγελματική τους πορεία.

Εισηγητής Σεμιναρίου:

κ.Χατζημπούσιος Φιλήμων, Κοινωνιολόγος - Σύμβουλος

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

  • Σάββατο 01 Απριλίου 2017 & Ώρα:12.00-15.00

2ο Πειραματικό Λύκειο (Αμπελόκηποι)

  • Κυριακή 02 Απριλίου 2017 & Ώρα:12.00-15.00

132ο Δημοτικό (Γκράβα)

  • Κυριακή 30 Απριλίου 2017 & Ώρα:12.00-15.00

56ο Δημοτικό (Ακαδημία Πλάτωνος)

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την συμμετοχή τους:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο http://ift.tt/2d78WTG

ή να καλέσουν στο ΤΗΛ: 210 5277089

 

 
Top