Μια ακόμη δημοσκόπηση έρχεται να προστεθεί σε αυτό που πάγια εμφανίζουν όλες οι μέχρι τώρα: Έκλεισε η πρώτη θέση (με διαφορά), έκλεισε η δεύτερη, ντέρμπι για την τρίτη…

Nέα δημοσκόπηση της Marc δίνει σταθερή πρωτιά στη ΝΔ με 31,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται με ποσοστό 15%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην τρίτη θέση κονταροχτυπιούνται ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή (7,1% – 7%), με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ακολουθεί με 6%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc:

ΝΔ 31,2%
ΣΥΡΙΖΑ 15%
ΚΚΕ 7,1%
ΧΑ 7%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 6%

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι θα έμεναν εκτός βουλής η Ένωση Κεντρώων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι, η Πλεύση Ελευθερίας, οι Οικολόγοι, η Λαϊκή Ενότητα και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 15,3.

Εντυπωσιακή είναι και η παράσταση νίκης. Όσοι προβλέπουν νίκη της ΝΔ αν στηθούν τώρα κάλπες ανέρχεται στο 80,7% από 78,9% τον Ιανουάριο και μόλις ένα 9% πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει η κατάσταση και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 34,5% έναντι 17% στο ερώτημα ποιανού οι απόψεις είναι πιο κοντά στις δικές σας.

Στη δημοσκόπηση καταδεικνύεται και η έντονη δυσαρέσκεια των ίδιων των ψηφοφόρων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ίδια έρευνα, το 50,6% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ ένα πολύ σημαντικό ποσοστό το 39,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

 
Top