ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΤΗΖΗΤΗ:
50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ : ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΠΑΝΟΣ ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ,
Εργατική αλληλεγγύη
 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΝΤΟΥΔΑΚΗΣ,
Μάρτυρας δολοφονίας Λαμπράκη

Θα ακολουθήσει και προβολή της ταινίας ελλάς ελλήνων χριστιανών του Κώστα Χρονόπουλου.
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη και την επιβολή της χούντας. Θα προβληθεί το αντιδικτατορικό ντοκιμαντέρ "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"

Την εκδήλωση θα ανοίξoυν ο Πάνος Γκαργκάνας και ο Λεωνίδας Κοντουδάκης.
Ο Πάνος Γκαργκάνας ήταν ενεργό μέλος του αντιδιδακτορικού αγώνα και από τα στελέχη της Οργάνωσης Σοσιαλιστικής Επανάστασης , που κυκλοφορούσε τότε τα παράνομα έντυπα Μαμή και το περιοδικό επανάσταση. Σε αυτά μπορούμε να βρούμε άρθρα του με το ψευδώνυμο  Πέτρος Ιατρίδης ή Πέτρος Θράκας. Σήμερα είναι στέλεχος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υπέυθυνος της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη.
Ο Λεωνίδας Κοντουδάκης , Μέλος της ΕΔΑ Θεσαλλονίκης υπήρξε ενεργό μέλος του κινήματος και ήταν στην γενιά του « 1-1-4» καθώς και του αντιδικτατορικού αγώνα αργότερα. Σήμερα είναι ενεργό μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και ξεχωρίζει με τη παρουσία του συνεχώς στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Θα προβληθεί το αντιδικτατορικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Χρονόπουλου και της Ομάδας των Τεσσάρων: "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών". Πρόκειται για ένα μοναδικό ντοκουμέντο σε σχέση με την πραγματικότητα στην Ελλάδα καθ’ όλη την διάρκεια της δικτατορίας. Η ταινία γυρίστηκε παράνομα το 1971 και πέρασε τα σύνορα για να κάνει θραύση στο εξωτερικό με μαζικές αντιδικτατορικές πορείες να ακολουθούν μετά τις προβολές. Στην Ελλάδα προβλήθηκε μετά την πτώση του καθεστώτος.
Ο Κώστας Χρονόπουλος εντάχθηκε στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση από τα πρώτα βήματά της. Παρέμεινε δραστήριο μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος μέχρι το θάνατό του τον Απρίλη του 2011.
 
Top