Είναι ο άνδρας που συνελήφθη χθες βράδυ στη Μάρστα, περιοχή βορείως της Στοκχόλμης και φέρεται να είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.
Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Κάριν Ρόζαντερ δεν διευκρίνιζε αρχικά αν πρόκειται ή όχι για τον οδηγό του φορτηγού, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες λένε ακριβώς αυτό!

Ο άνδρας αυτός πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός του οχήματος, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η σουηδική αστυνομία. "Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης" της επίθεσης. "Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως ένοχος ... σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. "Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος".

Η εισαγγελία δεν έδωσε άλλα στοιχεία για την ταυτότητά του αλλά η περιγραφή του ταιριάζει με αυτή ενός άνδρα που διακρίνεται στο βίντεο από το σημείο της επίθεσης και για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Φωτογραφίες από Twitter / @rutamozur

Ο άνδρας κρατείται με τον ‘ύψιστο βαθμό υποψίας’ τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος. Το νομικό σύστημα της Σουηδίας έχει αρκετές διαβαθμίσεις αναφορικά με τους βαθμούς υποψίας για την τέλεση αδικημάτων.

Πληροφορίες από newsit.gr
 
Top