Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως έχει εκρηκτικές διαθέσεις, καθώς λίγες μέρες μετά από τις αεροπορικές επιδρομές στην Συρία επιτέθηκε στο Αφγανιστάν. 

Μάλιστα, στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε μία επίθεση, η οποία μεταφράστηκε, από πολλούς ως επίδειξη δύναμης, μιας και χρησιμοποίησε την πιο ισχυρή μη πυρηνική βόμβα, γνωστή και ως "μητέρα των βομβών".

Ο ίδιος, λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε ότι είναι περήφανος για τον αμερικανικό στρατό και πως πρόκειται για μία ακόμη πετυχημένη επιχείρηση. Σε ερώτηση για το αν ήταν εκείνος ο οποίος έδωσε την εντολή για την επίθεση, ο Τραμπ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στον στρατό και πως έχει εξουσιοδοτήσει αξιωματικούς του στρατού ώστε να ενεργούν ανεξάρτητα, όταν κρίνουν πως πρέπει.

"Όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη και αυτό που κάνω είναι να εξουσιοδοτώ των στρατό μου. Έχουμε τον καλύτερο στρατό στον κόσμο και έκαναν την δουλειά τους, ως συνήθως. Οπότε, τους δώσαμε πλήρη άδεια" ανέφερε.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου το Λευκού Οίκου, Sean Spicer, έδειξε να εκνευρίζεται με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν ήταν απόφαση του Τραμπ η ρίξη της "μητέρας των βομβών".


Για την ακρίβεια, ενώ οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν επίμονα... εκείνος σηκώθηκε και έφυγε επιδεικτικά από την αίθουσα που γινόταν η συνέντευξη Τύπου χωρίς να απαντήσει.
Ποια είναι η μητέρα των βομβών

Η ρίψη της βόμβας έγινε από αεροσκάφος MC-130 και είχε ως στόχο σπηλιές που μένουν τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματικούς, τους οποίους επικαλείται το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, η "μητέρα όλων των βομβών" (MOAB), βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130. Στόχος ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Δείτε στο βίντεο τον αμερικανικό στρατό να "δοκιμάζει" την "μητέρα των βομβών" το 2003

 
Top